5 semne că nu mai poți salva relația voastră, chiar dacă iubești și îți pasă

Iubești din toată inima, vrei să rămâi alături de el, dar îți dai seama că acest gând este doar o iluzie. Ai suferit prea mult în ultimul timp, ai oferit tot ce aveai mai bun, ai implorat să se implice și să-și asume rolul de partener, dar fără rost.

S-a detașat total de tine, sau poate că nu a fost conectat emoțional niciodată. Știi că nu și-a dorit să construiască, deși uneori sperai că se va schimba, va înțelege ce poate pierde. Acum știi că nu mai poți salva această poveste, sunt prea multe motive să pleci.

În locul afecțiunii și a încrederii există multă manipulare. Este felul în care te poate păstra aproape, jucându-se cu emoțiile tale, forțându-te să uiți de tine, să accepți gânduri toxice, să trăiești dependența, să îți spui că ești un nimeni fără el.

El caută să controleze fiecare pas pe care îl faci, desconsideră gesturile tale, devine o victimă atunci când îl forțezi să aibă o reacție demnă, vine și pleacă atunci când vrea, îți vorbește urât și puțin îi pasă dacă atitudinea lui îți provoacă suferință.

În locul empatiei există mult egoism. Nu este conectat la povestea voastră, de cele mai multe ori se gândește la sine și la propriile interese. Refuză să te susțină în momente importante, să fie aproape atunci când ai nevoie de el.

În schimb, îți reproșează atunci când nu îl asculți, când te gândești și la visurile tale, când ceri echilibru și asumare. Își permite prea multe, te judecă pentru orice detaliu care îl deranjează, anulează orice reușită pe care o ai.

În locul discuțiilor sincere există comunicare toxică

Ai uitat când ultima dată ai stat de vorbă cu el într-un mod sincer, când ai avut curajul să-ți deschizi sufletul și să știi că vei fi înțelească, ascultată. El pur și simplu refuză să explice, să ofere răspunsuri potrivite, să rezolve problemele prin discuții.

Se refugiază în propria lume sau dispare din relație imediat cum îl provoci să reacționeze. Îți vorbește doar atunci când are nevoie de tine, când vrea să-și impună părerile, sau când inventează alte motive de reproș.

În locul admirației există critici și jigniri. El nu îți face complimente, nu se mândrește cu tine. Te simți ignorată, o străină în lumea lui, o rezervă. Nu se bucură pentru reușitele tale, nu este aproape atunci când ai curajul să înfrunți obstacole.

Preferă să te critice la fiecare pas, găsește tot felul de pretexte să te acuze, îți vorbește cu o atitudine superioară și te forțează să uiți de tine. Te umilește, chiar dacă îi oferi toate motivele să fie grijuliu și iubitor. Te jignește și se joacă cu emoțiile tale.

În locul asumării există multă imaturitate emoțională. Deciziile pe care le ia sunt împotriva relației voastre. Pentru el trădarea este o normalitate, la fel și flirtul cu alte femei, amenințările sau cuvintele toxice.

Nu accepta acest comportament, nu accepta un partener care doar se folosește de tine, rămânând egoist și inidferent.

© De Vorbă cu Tine