5 semne că nu mai există iubire în relație, au rămas doar regretele și multă indiferență

Nu ai vrut să ajungeți în acest moment, ai luptat mult timp pentru relație, pentru iubire, pentru voi. Dar într-o zi ai înțeles că iubirea nu mai există, toate acele sentimente frumoase din trecut nu mai sunt actuale, el nu te mai vrea alături.

Sunt tot mai multe motive să te îndepărtezi de acest om, nu găsești resurse pentru a continua, pentru a demonstra că are rost. În locul atașamentului sănătos au rămas regretele și multă indiferență. Știi că trăiești o iluzie, un cerc vicios.

Comunicare toxică

Din respect unul față de celălalt, din dorința de a fi mai bine și de a vă cunoaște cu adevărat, stăteați de vorbă unul cu celălalt fără să ascundeți nimic. Discuțiile erau sincere, lipsite de intenții egoiste, mereu existau concluzii în favoarea relației.

Acum orice discuție se încheie cu emoții negative, cu certuri și reproșuri care nu pot fi anulate atât de ușor. El refuză să îți explice lucruri importante, să vină cu răspunsuri potrivite, tu refuză să-i povestești despre tine, despre viața ta.

Dorința de a evada din relație

Nu mai vrei să stai lângă acest om, te forțezi să-l accepți și să-l înțelegi. Știi că sentimentul este reciproc, din moment ce el găsește tot mai multe motive să se îndepărteze de tine, are tot mai multe activități fără tine, este tot timpul ocupat.

Simți că alături de tine este un străin, un om pe care nu îl mai cunoști, nu mai știi care sunt adevăratele sale intenții. Vrei doar să pleci de lângă el, îți este indiferent ce face și ce gânduri are. Știi că nu îi pasă, nu îl mai interesează această relație.

Lipsa afecțiunii și a respectului

Din iubirea față de omul drag vrei să-i oferi tot ce ai mai bun, să te atașezi de lumea lui, îl provoci să-și deschidă sufletul și să nu aibă îndoieli. Aceste emoții erau atât de importante în trecut, acum au fost înlocuite cu regrete și sentimente negative.

El nu mai vrea să aibă grijă de tine, să fie empatic și corect, să-și asume pe deplin rolul de partener. Tu nu mai vrei să demonstrezi, să fii gingașă și iubitoare. Ai înțeles la un moment dat că nu mai poți să respecți acest om.

Critică, reproșuri, egoism

Toate cuvintele frumoase, complimentele și mesajele pozitive au dispărut. Toate momentele în care vă susțineați și vă acceptați cu adevărat nu mai există. În schimb, există multă frustrare, neputință, dorința de a controla, de a domina, de a forța lucrurile.

Apar tot mai multe interese egoiste, nu vă mai gândiți ce va simți celălalt, cum va reacționa în anumite momente, cât de afectat va fi de unele declarații. Există tot mai mult lor pentru reproș, pentru acuzații nefondate, pentru interpretări.

Resemnare

Pur și simplu există o resemnare în toate, există convingerea că mai devreme sau mai târziu nu veți mai fi împreună. Iubirea și respectul vă conecta emoțional, vă apropia chiar și cele mai complicate momente. Acum știi că nu mai are rost.

Ai obosit să mai speri că lucrurile pot fi schimbate, ai obosit să mai crezi în iluzii. Vrei să lași în urmă această poveste, vrei să lași în urmă omul pe care l-ai iubit. Nu mai există iubire, există doar indiferență și multă suferință.

© De Vorbă cu Tine