5 semne că este timpul să-l lași să plece

Iubirea nu este ceva ce poate fi cerșit. Iubirea se dăruie. Cineva vrea să fie cu tine și mai mult cu nimeni altcineva. Venim pe acest pământ pentru a fi iubiți, apreciați și respectați, dar nu pentru a fi respinși, abandonați sau folosiți. Doar că viața este crudă uneori. Trebuie să-i lăsăm să plece pe cei care au fost dragi și iubiți ieri.

A forța pe cineva să rămână înseamnă să nu te respecți pe sine. Această decizie trebuie să o iei pentru tine în primul rând. Este viața lor, călătoria lor, decizia lor. Nu există o modalitate prin care să impui pe cineva să te iubească sau să se schimbe. Chiar dacă tu ești persoana care ești gata să înduri sau să sacrifici totul. Acest lucru nu va aduce în viața ta decât durere și dezamăgire.

Ține minte: nimeni nu te poate respinge niciodată decât dacă te respingi pe sine. Așa că lasă-i să plece și mergi înainte. Probabil ți-e frică de singurătate, de durere. Dar acesta nu este sfârșitul lumii și nu va durea întotdeauna așa de tare. Prin urmare, încearcă să înfrunți fricile tale cu mai multă îndrăzneală, căci toate acestea vor trece. Nimeni nu îți poate spune ce să faci: să rămâi sau să pleci. Doar tu poți răspunde la toate întrebările ascultându-ți vocea ta interioară. Dacă te confrunți cu aceste 5 probleme în relația ta, eliberează-te de cel care nu-ți este destinat:

1. S-a detașat, evitând intimitatea emoțională și cea fizică

Faptele înseamnă mai mult decât cuvinte. Dacă partenerul tău se îndepărtează de tine și de relația voastră, atunci orice spune el sunt minciuni. Ba mai mult, atunci când evită să discute despre problemele care apar, el refuză și să le accepte. A fi în continuare cu o asemenea persoană este un lucru inutil. Nu există dragoste care să rezolve acest lucru. Este momentul să recunoști că nu mai sunteți doi care să lucrați asupra relației. Ceea ce este al tău își va găsi drumul spre tine. Întârzierea deciziei va aduce suferințe ambilor.

2. Apare îndoiala de sine chiar și când știi că ceva nu este în regulă

Când devenim victime într-o relație, ne hrănim cu adevăruri spuse pe jumătate. Nu se adaugă faptele bune și frumoase, ci doar fricile, îndoielile, iubirea ca o fantomă. Azi îți jură dragoste, iar mâine este rece și detașat. Aceasta nu este o tactică corectă. De multe ori continui să menții iluzia relației, venind cu diferite scuze pentru el. Încă mai păstrezi în amintire imaginea lui perfectă și ideală de la începutul relației.

Nu mai faci diferența între adevăr și minciună. Relațiile niciodată nu au fost perfecte, asta este normal. Dacă anxietatea devine tovarășul tău zi de zi, dacă ți-e frică de tine însăți și te prefaci a fi o persoană fericită, acest lucru nu este normal. Într-o relație sănătoasă oamenii nu se tem să-și exprime sentimentele.

3. El refuză orice angajament

Când el nu își asumă anumite obligații într-o relație, este un semnal îngrijorător. Nu trebuie să încerci să-i cauți scuze pentru că este prea tânăr, dezamăgit de o relație anterioară sau ezită să vorbească despre ce simte. Nu trebuie să crezi că se va schimba, căci nu va face acest lucru. Dacă trebuie să convingi pe cineva de importanța relației voastre și să lucrezi pentru amândoi în relațe, nu mai ești tu. Lasă-l să plece, căci nu este persoana ta.

4. Promite și dispare

El este cel care spune tot ce vrei să auzi, îți repetă doar ceea ce te face fericită. Face planuri mari, promite și dispare. Acestea au fost doar cuvinte false, pe care el nici nu s-a gândit să le realizeze. El este doar persoana care promite, face planuri, dar când vine vorba să transforme totul în realitate, nici nu mai vorbește despre asta. Cel care te va iubi, care prețuiește o relație, întotdeauna va găsi timp și oportunități să facă tot ce a promis. În alt caz, el nu te iubește, ci doar te folosește.

5. El face un pas înapoi atunci când tu faci unul înainte

Perioada fericită de la începutul unei relații se termină mai devreme sau mai târziu. Dar o relație sănătoasă va continua să se dezvolte, deoarece ambii parteneri se dezvoltă la rândul lor. Dacă el nu este persoana ta, totul se întâmplă exact invers: de fiecare dată când tu vrei să mergi înainte, el va merge înapoi.

Drept urmare, te vei simți abandonată și respinsă. El te va acuza că tu ești o persoană prea dramatică și refuzi să recunoști problema. Și vei începe să te învinovățești că poate ești prea pretențioasă. Pas cu pas, vei renunța fără să-ți dai seama la propriile limite doar pentru a arăta bine în fața lui. Între timp, în sufletul tău va crește frica, îndoiala, anxietatea și vei deveni nefericită și confuză. Lasă să plece o astfel de persoană. Tu valorezi mult mai mult decât un partener indiferent și narcisist.

Când ne îndrăgostim, ni se pare imposibil ca această persoană să nu fie a noastră. Când iubim foarte mult pe cineva, ne dorim cu adevărat să credem că luptăm pentru fericire. Dar pentru a fi fericiți cu adevărat, trebuie să știm să tăiem frunzele moarte, încât cele vii să poată înflori cu adevărat.