5 semne ascunse că trăiești o relație toxică, din care trebuie să pleci

Dintotdeauna ai crezut că vei ști să descoperi dacă te vei afla într-o relație toxică care te consumă și te distruge, dar totul a devenit mai complicat… Probabil ai auzit de termenul de relație toxică.

Primul semn de avertizare al unei astfel de relații sunt minciunile ascunse. Credeai că vei observa cu siguranță o astfel de atitudine față de tine și că niciodată nu vei tolera așa ceva. Cu toate acestea, faptul că ești mințită pe ascuns și că de tine acel om se folosește e prea greu de definit.

Acest lucru implică o formă extremă de manipulare și creează o atmosferă în care tu, ca victimă, nu ai încredere nici măcar în propria ta judecată. În plus, aceste semne sunt bine ascunse. Dar cum să fii sigură că nu ai început să fii manipulată? Evită relațiile toxice, observând semnele că te afli într-o astfel de relație:

1. El are întotdeauna dreptate.

El mereu are dreptate, iar tu greșești. Nu contează ce faci greșit: speli vasele, dai cu aspiratorul, faci cumpărături… El mereu te face să te simți vinovată, îți spune că faci lucrurile diferit de cum le face el. Dacă încerci să demonstrezi contrariul, imediat ești acuzată de acest lucru și vei fi tratată ca un monstru.

2. El nu este fericit de fericirea ta.

Dacă te vede că ai o dispoziție bună, el va face orice ca să ți-o strice. El creează mediul artificial care să genereze doar negativism, doar tristețe, singurătate și îndoială de sine. Când ești singură, ești fericită, dar de îndată ce el este cu tine, starea ta de spirit de strică imediat. Nu lăsa pe nimeni să-ți fure fericirea.

3. El critică toate deciziile tale.

Orice decizie pe care o iei este criticată de el și te face să te simți prost. Intențiile lui rele el le justifică cu intenții bune și chiar te convinge că acționează în folosul tău. Vrea să te facă să te bazezi doar pe el. Dacă vei mai petrece mult timp cu o astfel de persoană, vei începe să te îndoiești de propriile decizii și acțiuni.

4. El condamnă tot ce faci.

Tot ce faci tu sau tot ce spui este privit și întâmpinat cu o serie de critici și negativitate. În ochii lui tu mereu greșești și pentru asta mereu vei fi criticată.

5. El crede că poate deține controlul asupra ta.

El e cel care te face să crezi că orice nu ai face, trebuie să ai aprobarea lui. Te va face să nu mai ai încredere în tine și să simți că nu poți face nimic fără el. Te corectează mereu și îți pune la îndoială fiecare mișcare. În loc să-ți evaluezi și să-ți aprobi propriile acțiuni, aștepți evaluarea și aprobarea lui. Deja depinzi de el.

Dacă ești într-o astfel de relație, stima ta de sine va fi grav afectată și vei avea foarte multe traume emoționale. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ieși din această relație.

Învățarea identificării semnelor nesănătoase ale comportamentului unui partener este primul pas spre eliberare. Nu trebuie să-ți fie frică să ceri ajutorul prietenilor sau familiei. A te elibera de o astfel de putere asupra ta nu este atât de ușor, dar este mai bine să fii singură, decât cu cineva care te face să pui la îndoială propria sănătate.

Sursa :