5 semne ale unei relații fără viitor: nu le ignora!

De foarte multe ori, majoritatea dintre noi ezităm să punem punct unei relații, chiar dacă avem destule motive care ne fac să cedăm. Ne mințim că lucrurile se vor schimba în timp sau că partenerul va ține cont de părerile și rugămințile noastre.

În relațiile sănătoase care au la bază niște valori, partenerii se ascultă și țin cont de dorințele celui de alături. În schimb, relațiile toxice nu sunt bazate pe  niște valori comune, iar dacă la început au existat, pe parcurs s-au epuizat. Iar relația de dragostea s-a stins. Din acea secundă probabilitățile pentru un succes în viitor s-au micșorat.

Desigur, nu există relații care la un moment dat să nu se ciocnească cu crize și probleme. Dar, cel mai mult contează atitudinea pe care o au cei care sunt implicați într-o relație. Totodată, este foarte important cum trec partenerii peste neînțelegeri și cât de des comunică asupra problemelor legate de-a lor relație. De asemenea, relațiile sănătoase sunt construite pe încredere, respect și reciprocitate. Iar atunci când partenerii iau unele decezii, comunică, decid împreună și iau decizii bine gândite care pot ajuta la bunăstarea relației.

În relațiile sănătoase ambii parteneri sunt egali, atunci când la mijloc este vorba de responsabilități. Pe lângă aceasta, partenerii fac compromisuri, încearcă să se înțeleagă unul pe celălalt și se iartă reciproc. Cel mai important în relațiile mature, partenerii  discută asupra faptelor și a comportamentelor.

Astfel de cupluri rezistă în timp, pentru că știu să mențină valorile precum: onestitatea, integritatea, respectul, compasiunea și comunicarea. Aceste valori importante pot salva relația în împrejurări grele și creează o bază solidă pentru o viață armonioasă cu omul iubit.

De ce unele cupluri se despart? De ce nu toate relațiile rezistă în timp? Cum deosebim o relație sănătoasă de una fără  viitor?

Cinci semne ale unei relații fără viitor:

1. Lipsa onestității. A fi onest nu înseamnă a ne recunoaște greșelile doar față de partener. De fapt, această valoare este mult mai profundă. Mai întâi de toate, trebuie să ne recunoșteam nouă înșine greșelile. Apoi, să depunem efort pentr a ne corecta ca să nu mai repetăm aceeași greșeală.

2. Lipsa angajamentului. Devotamentul față de partener este foarte important într-un cuplu. Loialitatea reciprocă face mult mai puternică relația

3. Lipsa respectului. Atunci când partenerul nu-l apreciază pe cel de alături, nu atrage respect față de sine.

4. Lipsa comunicării. Comunicarea într-o relație este foarte importantă. Doar comunicând, partenerii pot rezolva cele mai grave probleme și pot menține bunăstarea din relație.

5. Lipsa egalității. Într-un cuplu totul se împarte la doi. Partenerii trebuie să negocieze între ei sau să facă unele compromisuri. Atunci când unele responsabilitățile cad doar pe umerii unui partener, apar frustrările, complexele și reproșurile.

Precum știți, nu există cupluri perfecte. În schimb, există relații care au capacitatea de a-și întreține a lor iubire datorită răbdării, înțelepciunii și înțelegerii. Fiind implicați în astfel de relații putem evolua, putem corecta greșeli și avem posibilitatea să ne îndeplinim visurile. Relațiile toxice ne epuizează. Nasc în noi complexe, frustrări, regrete. Din această cauză, putem deveni niște oameni controlați emoțional, manipulați și folosiți.

Cu drag, Mary