5 scuze pe care le folosesc bărbații când nu sunt pregătiți pentru căsătorie

Căsătoria este un lucru sacru în viața unei femei. Nu este un secret în faptul că majoritatea femeilor vor să se căsătorească. Le place să-și facă planuri, să viseze la viitoarea lor rochie de mireasă și la ziua perfectă a nunții lor.

Fiind abia logodite, femeile încep să planifice în cele mai mici amănunte viitoarea sărbătoare, deoarece această zi este cea mai importantă din viața lor. Dacă pentru o femeie căsătoria este foarte importantă, ce zicem de un bărbat? Simte oare bărbatul același respect pentru căsătorie?

Visează bărbatul la ziua în care frumoasa sa aleasă sa va primi oficial titlul de soție? Ei bine, este diferită emoția. Adevărul este că majoritatea bărbaților se tem de căsătorie. Dacă un bărbat nu vrea să se căsătorească, întotdeauna va găsi o serie de scuze pentru aceasta. Iată cele mai folosite scuze de un bărbat atunci când acesta nu vrea să se căsătorească:

„Suntem încă foarte tineri. De ce atâta grabă?”

Majoritatea bărbaților se tem să-și ia angajamente. Căsătoria pentru ei este înspăimântătoare pentru simplul motiv că trebuie să-și ia anumite angajamente, anumite responsabilități. Bărbații se tem că mariajul le va limita libertatea, de aceea ei răspund că încă mai este timp și nu e nevoie de grabă. Alt motiv ar fi că bărbaților le este frică de eșec. Ei pot crede că nu sunt suficient de buni pentru a fi nici soți, nici părinți. Le este frică de toate problemele care pot apărea ulterior.

„Să așteptăm până voi găsi un loc de muncă mai bun”

Presiunea economică este ceva ce poate determina un bărbat să amâne căsătoria. Bărbații simt că vor trebui să lucreze foarte mult pentru a putea întreține financiar familia pe care o va forma. Deși știu că și soția sa poate participa la bugetul familiei, ei înțeleg prea bine că anume bărbații sunt responsabili de această chestiune. Dacă își dau seama că veniturile lor nu sunt suficient de bune ca familia să trăiască cu demnitate, ego-ul lor poate avea de suferit foarte mult.

„Ne este bine și așa”

Dacă un bărbat spune asta, înseamnă că el chiar nu vrea să renunțe la libertatea sa. El vrea să fie așa cum se simte el confortabil. Bărbatul care spune că se simte bine și așa probabil nu vrea să-și schimbe obișnuitul stil de viață din cauza căsniciei. Poate trăiește cu părinții sau singur și anume așa și este obișnuit. Căsătoria necesită o schimbare completă de viață, pentru care un bărbat nu este pregătit.

„Am nevoie de mai mult timp”

De multe ori, când un bărbat spune aceste cuvinte, înseamnă că el pur și simplu nu este sigur cu privire la sentimentele pe care le are față de o femeie. Probabil îi place cum petrece timpul cu ea, totul pare să fie în ordine, îi place compania ei, dar nu are sentimentele pentru ea pe care le are ea pentru el.

„Trăim deja împreună. Ce rost mai are căsătoria?”

Dacă bărbatul locuiește deja cu femeia dragă, relația seamănă deja cu o căsătorie. În acest caz, pentru bărbat căsătoria devine inutilă și de neînțeles. Nu vrea să semneze pentru o căsnicie, pentru că ea nu înseamnă nimic pentru el. Nu se va schimba nimic pentru el.

Sursa :