fb

Cinci reguli de respectat dacă te implici într-o relație cu un bărbat divorțat

Bărbatul divorțat aduce cu el o serie de provocări specifice. Iar dacă nu le abordezi ca atare, după un timp ai putea să regreți ca te-ai implicat într-o relație cu el.

Regula nr. 1: Adresează-ți următoarele întrebări cât mai curând posibil.

Când s-a finalizat divorțul? După cum știi, un bărbat care este încă în proces de divorț este „un specimen” cu totul diferit și reprezintă un risc mai mare. De asemenea, cu cât mai mult timp a trecut de la divorț, cu atât  mai bine, pentru că înseamnă mai puține blocaje emoționale pentru el, mai puține implicații financiare și mai puține probleme cu fosta soție, cu copiii și cu familia.

Dacă are copii? O altă întrebare pe care trebuie să o rezolvi. De ce să-ți pierzi timpul ieșind cu un bărbat care are copii, dacă tu nu vrei o astfel de relație? De asemenea, îți va fi mult mai clar ce poți aștepta de la el, dacă vei ști ce responsabilități are.

Tipul de relație pe care o are cu fosta soție? La început, s-ar putea să primești un răspuns neutru la această întrebare, dar ar trebui să observi, în timp, cum vorbește despre ea. Cu cât mai încordată este relația, cu atât mai devreme vei afla despre aceasta.

În mod normal – ea nu mai există în viața lui. Asta nu este posibil dacă au copii împreună; în acest caz, cu cât mai bine se înțeleg, cu atât mai ușor va fi și pentru el, și pentru tine. Dacă au rămas prieteni, poate fi bine sau rău.

Regula nr. 2: Evaluează-i „bagajele” emoționale. Când ai o relație cu un bărbat divorțat „bagajele” reprezintă experiența lui din trecut. Acestea pot fi ușor sau greu de mânuit, dar dacă știi ce reprezintă de la bun început, vei ști cum să le faci față. Astfel, când te implici într-o relație cu un bărbat divorțat, va trebui să faci o analiză a tuturor trăirilor și sentimentelor sale.

Regula nr. 3: Nu te grăbi. Obiectivele tale sunt de a depista acele probleme pe care le aduce bărbatul divorțat, înainte de a te atașa serios de el, și aceasta necesită timp. Din păcate, femeia se implică prea repede într-o relație cu un bărbat divorțat; ajunge să se îndrăgostească de el înainte de a ști tot adevărul. Atunci ea se expune riscului de a face compromisuri, doar pentru a păstra relația.

Regula nr. 4: Evaluează-ți dorințele. Unul dintre lucrurile înșelătoare în relațiile cu bărbații divorțați, în special care au copii –  dorințele tale pot fi înghițite de situația lui. Ai putea simți că nu vrei să-i impui prea multe, fiindcă vezi că este deja împovărat de propriile probleme.

Încerci să-i ceri puțin și te resemnezi cu modul lui de viață, evitând să mai adaugi o problemă pe lista sa de greutăți. Deși este foarte drăguț din partea ta, faci o greșeală. Încercarea de a te sacrifica sau de a face compromisuri când vine vorba de plăcerile tale, îți va aduce doar nefericire.

Regula nr. 5: Fii flexibilă. După ce ai determinat care sunt dorințele tale și consideri că sunt îndeplinite, s-ar putea să descoperi că există câteva lucruri pe care nu le poți schimba sau controla atunci când ai o relație cu un bărbat divorțat. O parte din provocare de a te întâlni sau de a avea o relație cu un bărbat divorțat – să te obișnuiești cu experiența lui emoțională legată de divorț.

Dacă nu face parte din cei fără „bagaje”, acest proces necesită timp. Stilul de viață pe care-l presupun copii, necesită, probabil, cea mai mare capacitate de adaptare. Totuși, deși este bine să te adaptezi ( și trebuie, dacă vrei să fii fericită cu el), asigură-te că o faci după ce ți-ai evaluat dorințele și ești sigură că este cea mai corectă alegere.

Christie Hartman „Bărbatul divorțat. Cum să afli dacă e bun pentru tine”