5 pași simpli și eficienți care te vor ajuta să-ți îmbunătățești considerabil relația cu partenerul

Este întotdeauna foarte important să ne gândim și la omul de lângă noi, indiferent de contextul profesional sau familiar al vieții noastre. Dacă veți avea grijă să vă reîmprospătați relația, ori de câte ori aceasta este într-un aparent impas, atunci niciun obstacol din lume nu vă va putea distruge legătura spirituală. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să o faceți:

1.Împărțiți responsabilitățile zilnice în mod egal!

Să fim sinceri, adevărul e că partea asta a relațiilor despre care nu se vorbește atât de mult este una dintre cele mai importante. Din acest motiv, trebuie să învățăm să colaborăm, în cadrul efectuării treburilor casnice, pentru că altfel riscăm să creăm o adevărată prăpastie între noi.

Mai ales că studiile recente au demonstrat de nenumărate ori că cuplurile ce împart în mod egal responsabilitățile au o sănătate psihologică bună, iar rata de divorțuri a acesora este foarte mică.

2.Comunicați unul cu celălalt

Da, da! Acest sfat nu va îmbătrâni niciodată. Dar ăsta-i adevărul – comunicând fundamentăm orice relație. Dar aici nu e vorba doar de dialogarea zilnică pe temele devenite rutină, ci de ceva mai profund.

Dacă „sacrificați” o oră pe zi pentru a vorbi despre cum a fost ziua, ce v-a făcut fericiți și ce v-a supărat azi, atunci vă veți putea edifica un atașament deosebit unul față de celălalt care cu anii doar va crește.

3.Fiți optimiști

În teorie pare simplu, dar când e vorba de practică intervin milioane de probleme mari sau mici, certuri și situații de criză. Dar ideea în a fi mai optimiști și în a vedea lucrurile printr-un spectru mai pozitiv – inspiră și motivează.

Încercați să nu vă mai criticați reciproc, pentru toate acele imperfecțiuni pe care cândva ați fost de acord să le acceptați și să le iubiți. Fiți blânzi unul cu celălalt, căci sunteți cel mai frumos lucru pe care îl aveți în viață.

4.Petreceți timp împreună

Deși în vremurile noastre e atât de complicat să organizezi ceva calitativ, trebuie totuși să izbutim să facem asta. Faceți ceva ieșit din comun câteodată. Plecați într-o călătorie neplanificată într-o altă țară/oraș, înscrieți-vă la un curs de dans pentru cupluri, etc. Important e să fiți alături și să vă provocați reciproc.

Sursa :