5 obișnuințe toxice care îți distrug energia lăuntrică – scapă de ele și vei trăi viața din plin!

Cu toții cunoaștem această senzație când ne facem zeci de planuri pentru weekend, dar până la urmă ajungem seci vineri seara și ne prăvălim obosiți pe pat, fără a face măcar ceva productiv timp de 2 zile. De regulă, această lipsă de energie e determinată de un mod de viață incorect.

Iată deprinderile de care trebuie să te debarasezi rapid, pentru a-ți reveni la normal:

1. Abaterea de la scop

E atât de incorect să ne stabilim scopuri de care să uităm în câteva zile, din motiv că ne-am supraîncărcat cu mii de alte treburi secundare care nu ne sunt deloc de folos. Atunci când ne trasăm un drum bine-definit, în care chiar avem încredere, nu ne abatem de la el. Dacă însă ne abatem, înseamnă că fie drumul nu e ales bine, fie nu ești suficient de disciplinat.

2. Crearea unui „eu” fals

Cine ești cu adevărat? Te-ai întrebat vreodată acest lucru? Cât de sincer ai răspuns? Dacă ești sincer, e bine. Însă dacă nu ești, atunci susținerea în acest eu fals, și mai ales promovarea lui în cadrul societății, îți dă mult mai multe dureri de cap decât crezi, furându-ți energia.

3. Viața izolată

Când omul se detașează de oamenii pe care îi iubește, de munca care îl motivează și de frumusețea lumii în general, el suferă mult mai mult decât ar suferi, fiind prins în ritmicitatea vieții sociale. Prea mult timp petrecut cu noi înșine – ne obosește!

4. Obișnuința de a ne implica la MAXIM

Tendința de a avea scopuri și visuri grandioase e minunată. Ea ne provoacă să devenim versiuni mai bune ale propriei personalități. Dar dacă exagerăm prea mult cu această tendință, începem să ne obișnuim, fără a observa, că trăim într-un stres constant, că NICIODATĂ nu avem timp liber și că micile frumuseți ale vieții nu ne mai bucură sufletul atât de mult. La etapa finală, devenim extenuați, dezorientați și cinici.

5. Somnul scurt și necalitativ

E o pierdere enormă de timp să stai o noapte întreagă, jucându-te în jocuri video sau uitându-te la cine a postat o poză nouă pe Facebook.

Trebuie să ai grijă de necesitățile de bază ale organismului tău, să le satisfaci la timpul potrivit și în cantitatea potrivită și doar atunci vei putea progresa în toate celelalte sensuri.

Sursa :