5 obiceiuri feminine care îi fac pe bărbați să își piardă masculinitatea

Căsătoria nu este o închisoare. Nici farmecul feminin, nici copiii nu vor opri un bărbat să divorțeze, dacă masculinitatea lui este distrusă. Masculinitatea face parte din natura unui bărbat.

Viața unui bărbat din timpurile primitive se bazează pe concurență, lupte și victorii. Un bărbat, prin natura sa, trebuie să comită acțiuni masculine. 

Unele femei cred cu tărie că o abordare autoritară față de bărbat le va permite să creeze o relație de familie frumoasă și armonioasă, în care să nu existe certuri și trădări. Doar că nimic nu îl poate opri pe un bărbat să divorțeze dacă el nu se simte împlinit sau înțeles.

Oricât de bun și înțelegător ar fi un bărbat, răbdarea lui se poate încheia într-o zi. El ar putea încerca, de dragul salvării căsniciei sale, să-și calce pe orgoliu, dar acest lucru nu va dura mult. Drept urmare, el va deveni sau un bărbat docil sau, într-o bună zi, după ce își va pierde răbdarea și va pleca.

Unele obiceiuri feminine dăunează masculinității unui bărbat, ceea ce îi va face nefericiți pe toți membrii familiei. Iată câteva dintre aceste obiceiuri:

1. Când o femeie încearcă să schimbe caracterul unui bărbat

O femeie să schimbe caracterul unui bărbat matur este practic imposibil. Însă ea oricum continuă să o facă, sperând ca odată și odată să obțină succes. De multe ori, pentru ca o femeie să schimbe caracterul partenerului săi, ea apelează adesea la șantaj emoțional, iar, precum bine știm, bărbații sunt capabili să facă orice de dragul iubitei lor.

Dacă dorința unei femei de a-i schimba caracterul soțului este mai puternică decât iubirea ei pentru el, cel mai probabil că va reuși. Dar viața lui va deveni fără sens după o perioadă de timp și îl va face foarte nefericit.

2. Când o femeie îi cere partenerului său lucruri imposibile

Scopul de a trăi o viață confortabilă este un lucru destul de normal. Dar o  femeie trebuie să fie atentă ce îi spune și ce îi cere bărbatului ei. Uneori, expresiile dure pun la îndoială masculinitatea unui bărbat. O femeie trebuie să se abțină de la cuvinte jignitoare în adresa bărbatului pentru a nu-i distruge încrederea și motivația.

Este indicat ca femeia și bărbatul să atingă obiective comune împreună, dar nu să fie aduse acuzații bărbatului și să fie el învinuit de toate problemele care apar.

3. Când femeia ține viața bărbatului ei sub control absolut

Prin natura sa, femeia este o fire creativă și curioasă. Ea depune toate eforturile pentru a obține succes în tot ce o interesează. După căsătorie, femeia își concentrează toată atenția asupra bărbatului. Îi controlează fiecare mișcare și încearcă să înțeleagă adevăratele motive ale acțiunilor lui.

Dar bărbații care nu au încredere în sine sau care sunt lipsiți de spațiul personal, se simt aiurea chiar și în cea mai perfectă căsătorie. Este foarte dificil să te lași de anumite obiceiuri negative, dar dacă femeia își iubește bărbatul cu adevărat, ea încearcă să nu fie un dictator în casă. 

4. Când o femeie vrea să fie mai puternică decât partenerul ei

Femeile de astăzi au aceleași drepturi ca și bărbații. Mai mult chiar, ele ajung pe primul loc în multe domenii ale vieții: devine stabilă financiar, are o carieră de succes și este foarte autoritară.

Dar nu este nimic bun în faptul că femeile uită de feminitatea lor și încep să se comporte ca bărbații. Femeile vin pe lume pentru a exprima feminitate, iar bărbații vin pe lume pentru a exprima masculinitate. Întotdeauna va fi așa.

5. Când o femeie îmblânzește și frânează un bărbat

 Femeia se îndrăgostește de un bărbat curajos, puternic și carismatic, dar vrea să trăiască alături de un soț supus ei. De ce oare ar vrea o femeie să taie aripile partenerului său? Pentru că ei îi este frică să nu îl piardă. Viața ei capătă simplitate și siguranță când știe că soțul ei stă acasă, ascultător și se ocupă cu copiii.

Ea nu mai trebuie să-și facă griji de interesele sau hobby-urile lui. Doar că peste un oarecare timp, acest bărbat ar putea începe să se supere. O căsătorie, în care drepturile unuia din parteneri sunt încălcate, nu va dura mult timp. 

Atât femeia, cât și bărbatul au drepturi egale să se vadă cu rudele, cu prietenii, să petreacă timpul făcând doar ce îi place cel mai mult, pentru că o căsătorie nu este o închisoare. Este o alegere liberă și conștientă a doi oameni stabili emoțional, care vor doar să fie fericiți. 

Sursa :