5 obiceiuri cruciale care apropie un bărbat de o femeie și fac relația lor puternică și fericită

Te-ai gândit vreodată ce vă poate apropia cel mai mult și care sunt lucrurile care vă pot conecta decisiv? Institutul Gottman din SUA, specializat în cercetarea relațiilor, a stabilit că conexiunea intimă între cupluri este creată de sute de mărunțișuri ordinare și momente, în care investim emoții.

Aceste momente sunt de cele mai multe ori de ordin conversațional și au scop păstrarea atașamentului, a încrederii și a fiorului iubirii între doi oameni.

Să răspunzi atunci când partenerul cere atenția ta este un element cheie al unei relații de succes. Acest lucru face diferența, oferind posibilitatea să vă apropiați mult.

Iată 5 obiceiuri cruciale care apropie un bărbat de o femeie și fac relația de milioane:

1. Să descoperi în permanență partenerul

Nu poți să știi totul despre partener, dar poi să înveți în fiecare zi ceva nou. Iată câteva întrebări pe care le poți oferi partenerului, pentru a-l cunoaște mai bine:

– care a fost cel mai fericit/cel mai trist moment al copilăriei tale?
– ce-ai fi făcut dacă nu mn-ai fi întâlnit pe mine?
– cine a fost cel mai important om, care ți-a marcat viața?
– ce scopuri ai în viață?

2. Să vorbești despre lucrurile intime

Invită-ți partenerul să cunoască mai mult despre tine, despre acele lucruri intime pe care nu le spui nimănui. Secrete, ritualuri, informații despre corpul tău, frici și nemulțumiri – toate vă vor ajuta să vă cunoașteți mult mai bine.

Partenerii care sunt conectați comunică permanent despre viața lor intimă, despre lucruri care îi descoperă.

3. Interacțiuni pozitive

Comunicarea este foarte importantă. E crucial să asculți și să oferi intrebări, să înțelegi și să accepți. Ascultarea și joaca sunt elementele cheie pentru o relație de succes. Asta vă face mai fericiți, mai iubitori, mai apropiați.

Ascultarea activă este o artă. Cuplurile fericite nu ascund niciodată o nemulțumire sau dimpotrivă, un motiv de fericire.

4. O filosofie de viață comună

Să privești în aceeași direcție cu partenerul este un lucru important. Să împărtășiți aceleași valori, să vorbiți despre aceleași scopuri, viziuni, idei este ceea ce vă poate apropia decisiv.
Cuplurile care au o relație puternică se cunosc reciproc și sunt gata să meargă împreună spre viitor, ținându-se de mână.

5. Angajamente asumate

Încrederea este ceea ce apropie cuplurile fericite. Partenerii conectați emoțional se debarasează de orice reproșuri și insinuări, comunică activ și au încredere unul în celălalt.

Construiți în fiecare zi, comunicați în fiecare zi, ascultați-vă și iubiți-vă: numai așa veți putea avea o relație puternică.