fb

5 motive serioase pentru care femeile sunt părăsite de bărbaţi

Dragoste mare, relație frumoasă, săruturi și declarații de dragoste… și peste noapte întregul vis se năruie și te trezești ca el și-a făcut bagajele și PLEACĂ! Și tu nu știi ce te-a lovit! Nu știi cum să reacționezi și îți e greu să accepți realitatea!

Trebuie să citești și tu acest articol dacă vrei să ai o relație armonioasă și să nu fii luată prin surprindere de o despărțire.

De ce ne părăsesc bărbații?

Este o întrebare care macină multe femei deoarece primesc email-uri de la femei părăsite și dornice să prevină asta în viitor.
Nu există femeie care, măcar o data în viață, să nu îi fi fost teamă ca toata povestea de dragoste să nu se termine cu o despărțire și cu multe lacrimi.

Dacă încă nu ți-ai dat seama, bărbații opun un fel de REZISTENȚA când vine vorba de problemele de natură emoțională din cuplu.

Femeilor le plac cuvintele – bărbaților le place spațiul.

Dacă îi oferi unui bărbat spațiu atunci când este supărat, te va respecta mai mult pentru asta, la fel cum tu îl apreciezi atunci când comunică cu tine despre ceea ce îl necăjește.

Mereu aceleași zone de REZISTENȚĂ creează conflicte și îi determinaă pe bărbați să abandoneze relația.

Așa că să nu mai lungim vorba, care sunt principalele 5 motive pentru care bărbații părăsesc femeile?

1. „Principiul Plăcerii”
Bărbații, dar și femeile, în general vor să se simta bine în viață.
Își doresc în jurul lor persoane care să fie surse de confort, plăcere și înțelegere.
Printre aceste persoane te numeri și tu. Atunci când îi reproșezi mereu bărbatului din viața ta ceea ce te deranjează la el, te transformi într-o persoana dezagreabilă.
Și asta îi influențează în mare măsură decizia de a mai investi sau nu timp, efort și energie în relația voastră.
Sau dacă acesta va decide să renunțe a mai încerca să repare ceea ce nu merge între voi, ca să vă simțiți amandoi bine împreună.

2. Experiența Emoțională și Viitorul

Pentru un bărbat, într-o relație, felul cum o femeie reacționează în situații de minimă importanță indică felul cum aceasta va reacționa în fața unor greutăți mai mari ce pot apărea în viitor.

Așa că dacă o femeie este mereu negativistă și foarte sentimentală… și nu se poate stăpâni chiar atunci când bărbatul încearcă să îi explice lucrurile și să o ajute… atunci bărbatul va crede că lucrurile nu vor sta mai bine nici pe viitor.

3. Pierderea Atracției

Dragostea poate fi importantă pentru un bărbat.

Dar la fel ca în cazul femeilor, dacă nu exista în continuare COMUNICARE și ATRACȚIE între parteneri… atunci RESTUL începe să nu mai conteze.
Când nu bărbat nu SIMTE o legatură profundă cu femeia de lângă el, care să-i amintească măcar din când în când de ce este lângă ea, atunci el va uita motivul… și relația va deveni o corvoadă pentru el.
De fiecare dată când se va gândi la partenera lui, îi vor veni în minte toate problemele, frustrările și experiențele negative… și pe viitor, va privi relația ca pe ceva ce nu îi aduce NICIO SATISFACȚIE în viață.
Deseori, când femeile simt că distanța sau problemele s-au instalat în cuplu, încearcă să „discute” cu bărbatul și să salveze “„relatia”.

Mare greșeală, dacă vrei sa îndrepți lucrurile.

Asta deoarece un bărbat vrea să FACEȚI lucruri împreună (nu să le discutați), și astfel va ști că relația funcționează.
Să creezi o legătură profundă și să reînnoiți atracția dintre voi este una dintre cele mai puternice și importante metode de a oferi unui bărbat motive să vrea să fie cu tine, cu orice preț.

4. „Nevoia” de Co-dependență

Un bărbat vrea să fie cu o femeie care aduce ceva bun în viața sa, nu cu una care îi ia din timpul, energia și stabilitatea sa emoțională.

Așadar, când o femeie nu face prea multe pentru ea însăși, pentru viața ei, se întâmpla câteva lucruri.
În primul rând, se concentrează PREA MULT pe relație, considerând-o sursa fericirii sau a nefericirii ei.
Poți să-ți dai seama dacă ai făcut asta în relațiile tale, în trecut, dacă recunoști una din replicile următoare:

„Nu pot să cred cât de rar mă vedeam cu prietenii mei cât timp am fost împreună.”
sau „Nu pot să cred că l-am lasat să mă controleze așa” sau „Mă simt atât de prost că am pierdut atâta timp cu relația noastră, când puteam face lucruri pentru mine și viața mea.”

În realitate, nici un barbat și nici o relație nu poate fi totul pentru o femeie!! Să îți intre bine în cap asta atunci când ești tentată să îl acuzi pe el de nefericirea ta!
Și nici o relație nu are nevoie să-ți sacrifici tot timpul, viața și energia, chiar dacă aceasta pare singura cale de a o face să meargă.

 

5. “Ea încearcă să mă repare…”
La fiecare câteva săptămâni sau luni, dau peste cineva care spune că „oamenii nu se schimbă.”
Greșit!
Oamenii își schimbă de multe ori starea de spirit chiar și într-o secundă.

Un bărbat poate și se va „schimba” pentru o femeie.
Asta este o certitudine.
Am văzut multe cazuri în care bărbatul renunța la stilul de viață „de burlac” pentru o femeie specială, și schimbă multe în viața lui sociala.

Dar asta se întâmplă doar pentru că barbatul respectiv are propriile lui motive să se schimbe.
Niciodată nu funcționează, sau nu durează, dacă un bărbat încearcă sa se schimbe doar de dragul unei femei sau de dragul relației.

Există o regulă pe care o folosesc în viață oricând dau peste o situație în care încerc să îmi ajustez dorințele și țelurile in functie de cele ale altei persoane: „Motivația se naște din interesul propriu.”
Dar multe femei încearcă să facă un barbat să se schimbe doar arătându-i cum îi va afecta schimbarea pe amândoi, nu doar pe el.
Acesta este exact opusul conștientizării faptului că pe oameni îi motivează lucrurile pe care ei și le doresc, nu ce vor sau ce simt celelalte persoane.

Este nevoie de maturitate pentru a accepta că alte persoane (bărbații) au felul lor aparte de a vedea lucrurile.
Dar odată ce înveți să accepti asta si inveti sa lucrezi cu ei, si nu impotriva lor, viata devine mult mai ușoară.

ANGAJAMENTUL este acordul dintre o femeie și un bărbat de a deschide și a păși impreuna pe usa aceasta.

Dacă un bărbat este cu adevarat implicat în relația cu tine, la nivel emoțional, atunci orice „probleme” ați avea, vor fi doar mici obstacole pentru el. Și le va rezolva încrezător, deschis și sigur pe el.

Dar dacă un bărbat nu este implicat emoțional suficient, orice problemă minoră îl va face irascibil, frustrat și va da vina pe tine, pentru ca în final să se retraga din relație.

Concluzie: Nu te grăbi în relațiile tale, deoarece de multe ori percepția ta subiectivă s-ar putea să nu îți permită să vezi realitatea așa cum e.

via: yupi