5 motive pentru care ne îndrăgostim de altcineva, fiind într-o relaţie

Dacă te îndrăgosteşti de altcineva decât partenerul cu care ești într-o relaţie, înseamnă oare că nu îl iubeşti suficient? Pentru multe persoane, răspunsul este afirmativ. Mulţi oameni cred că, din moment te îndrăgosteşti de alt bărbat, nu îl iubeşti pe actualul. Deşi poţi simţi durere, vinovăţie pentru că te-ai îndrăgostit de altcineva, totuşi există motive.

Nu neapărat iubitul tău nu ar fi fost suficient de bun sau nu te-a iubit suficient de tare. Este foarte posibil ca tu să nu fi ştiut şi să nu fi fost conştientă ce alte momente sau alte calităţi sunt importante pentru tine. Iată cele 5 motive pentru care uneori ne îndrăgostim de altcineva, chiar dacă suntem într-o relaţie:

1. Tu şi partenerul treceți prin diferite etape în viaţă

Într-adevăr poate fi un moment nepotrivit. Posibil tu şi partenerul tău vă aflaţi în diferite etape pe plan profesional, pe plan sentimental, poate e vorba de vîrstă sau caracter… Poate nu vă cunoaşteţi unul pe celălalt suficient de bine. Unul din voi şi-a dat seama, pe când celălalt încă încearcă să înţeleagă ce vrea de la viaţă.

2. O viziune diferită despre iubire

Nevoile tale sunt diferite de ceea ce îţi oferă partenerul. Apreciezi timpul petrecut împreună, dar totuși ceva nu e ok. Nu neapărat e vina lui, posibil nu are timp sau poate chiar tu nu i-ai spus ce doreşti. Când te îndrăgosteşti de altul, crezi că el îţi poate oferi acel „ceva” care îţi lipseşte la moment.

3. Obiectivele voastre de viaţă nu se potrivesc

Visele, ambițiile, dorințele și obiectivele tale diferă de cele ale partenerului. Tu vezi viaţa diferit de cum o vede el.

4. Nu aveţi subiecte comune de discuţie

Poate din motivul că ambii nu aveţi o atitudine serioasă să vorbiţi despre ceva anume. Sau unul dintre voi nu îl respectă pe celălalt. Discuţiile intelectuale unesc cuplurile. O relaţie nu poate supravieţui fără acest lucru.

5. Interese diferite

Este normal ca doi oameni diferiţi să aibă interese diferite, dar nu într-atât de diferite, încât să nu aveţi nimic în comun, încât să nu vă înţelegeţi. Interesele comune sunt foarte importante pentru o relaţie.

Indiferent de emoțiile pe care le ai, este important să le discuți cu partenerul, să fii deschisă și să încerci să înțelegi care este adevărata sursă a sentimentelor tale.

Sursa :