fb

5 motive, de ce oamenii rămân în relații nefericite

Să vrei să pleci și să pleci – sunt două lucruri diferite.

Ne confruntăm cu asemenea situații, atunci când un prieten bun e într-o relație proastă, iar noi ne întrebăm: de ce nu pleacă din ea?

Ne este greu să-i vedem suferința și ni se pare că singura soluție este evindentă – pui punct la tot și te oprești. Dar să ieși dintr-o relație în care ai investit atât de mult este foarte greu, dacă nu imposibil.

Și totuși, care pot fi motivele ascunse ale tergiversării acestui moment?

1. Nu-și iubește partenerul, dar nu și modul de viață.

Cineva se paote gândi că celelalte momente frumoase ale relației sau ale căsniciei: prieteni buni, stabilitate financiară, o casă – pot compensa lipsa emoțiilor. Pentru unii acest lucru este inexplicabil, întrucât dragostea este cea mai importantă. Pentru alții însă este ceva firesc. 

2. Serviciul lor depinde de căsnicie sau relație. 

E posibil a cei doi să lucreze împreună, sau unul din ei să fie angajatul celuilalt. E posibil ca această situație să fie favorabilă pentru carieră, pentru ca partenerii să-l asocieze cu o persoană de succes. Pentru unii divorțul sau ruperea relației înseamnă o imagine mai proastă.

3. Îi păstrează alături valorile lor. De exemplu: „Eu nu cred în divorț”, „Părinții au divorțat și m-am jurat să nu le repet gestul”.

4. Ei se tem să rămână singuri. Mulți oameni iau singurătatea drept o boală, de aia fac tot posibilul să nu fie singuri. Chiar și să rămână într-o relație nefericită.

5. Ei doresc să evite reacțiile celor din jur. Sunt oameni care se tem de opinia publică. Se tot întreabă: „Ce va crede lumea despre mine?” Și de aici până la a se complace în starea deplorabilă în care sunt nu este mult.

Oamenii rămân în relații nefericite din variate motive. Dacă asta te deranjează, doar ține minte: „nimic nu se trădează, dacă nu ai pe cine trăda”

 

Advertisement

 

 

Source :

soulpost