5 motive de ce nu vreau să fiu o femeie decentă

Decența feminină nu este un concept atât de lipsit de ambiguități precum ar părea la prima vedere. Există foarte multe păreri la acest subiect. În ultima vreme, conceptul de „femeie decentă” nu ar însemna o femeie cu caracteristici general umane decente, dar o femeie care prea mult urmează regulile impuse de bărbat.

1. O femeie decentă știe încă din copilărie că destinul ei este casa și familia

În copilărie ea își petrece cea mai mare parte a vieții și își evaluează succesul personal în funcție de curățenia ferestrelor și simetria stivelor de lenjerie din dulap. Dacă casa nu este curată, iar soțul are o gaură la pantaloni sau șosete, o femeie decentă se simte rușinată. Chiar dacă în acel moment salvează pe cineva, scrie o carte sau este un mare om de știință. Nici măcar nu se gândește că în casă mai există și un alt adult care ar putea face anumite lucruri casnice. Acest adult este chiar soțul ei.

2. O femeie decentă are prietene decente

Iar pe toate acele prietene prea îndrăznețe, prea strălucitoare, prea independente, care au propria părere, care își permit să facă ceea ce-și doresc femeia decentă le elimină din viața ei. Formând un cerc social, o femeie începe să se bazeze exclusiv pe opinia soțului. Apoi este surprinsă de faptul că se află într-un vid emoțional toxic și nu are de la cine să ceară ajutor.

3. O femeie decentă este crescută în respect necondiționat față de un bărbat, în frica față de el

Ea este sigură că se poate realiza exclusiv prin viclenie, prin afecțiune. Ea cedează adesea, ascultând toate cerințele bărbatului drag. Nu vorbește niciodată direct. Nu insistă asupra a ceea ce este foarte important pentru ea. De regulă, rezultatul acestor eforturi nu este prea bun, mai ales când părerea unei femei nu mai este deloc luată în considerare.

4. O femeie decentă niciodată nu pune întrebări despre latura financiară

Mai mult decât orice, femeii decente îi este frică să pară că aleargă după bani. Că este o persoană mercantilă care trăiește din banii bărbatului. Unele femei se tem atât de mult de a nu fi numite vânătoari de avere, încât lasă gol propriul portofel. De luni de zile pregătesc cine scumpe. Ba chiar pot achita rata la casă a iubitului, chiar dacă încă nu sunt căsătoriți oficial.

5. O femeie decentă știe sigur că bărbatul ei are nevoie de un spațiu personal, dar uită de-al său

Încă din copilărie femeia decentă a fost crescută cu ideea că, imediat ce bărbatul vine acasă de la serviciu, trebuie lăsat în pace. Nu trebuie întrebat ce fel de pește i-a zgâriat spatele atunci când vine de la pescuit sau de ce iese atât de des cu prietenii la bar. În același timp, femeia decentă niciodată nu va îndrăzni să organizeze doar pentru ea o vacanță cu prietenele, o excursie de câteva zile fără soțul ei sau doar o zi singură. De ce? Pentru că este indecent pentru ea.