5 minciuni pe care bărbatul căsătorit le spune unei femei, pentru a-i cuceri inima

Există bărbați pentru care căsătoria nu este un impediment în a cuceri alte femei. Au încercat o dată și au avut succes, simt mereu nevoia de a fi admirați, pretind că sunt nefericiți în căsnicie, vor să depășească mai ușor criza existențială, lista poate continua.

Dar iată problema: acestor bărbați le este complicat să cucerească având un comportament obișnuit, așa cum îi cunoaște soția. Pentru că soția îi știe și slabi, și fricoși, și indiferenți, și agresivi uneori, lucruri care ar pune pe fugă o altă femeie.

Atunci intervin minciunile. Mici sau mari, ele sunt un colac salvator pentru bărbatul manipulator, care se folosește de slăbiciunile emoționale ale unei femei, adaugă cuvinte și acțiuni care se potrivesc perfect situației, joacă roluri și în cele din urmă reușesc:

1. „Ești femeia vieții mele”. Ar fi o declarație excelentă, dacă acest bărbat nu ar fi căsătorit. Doar că bărbatul care vrea să înșele nu are mult timp la dispoziție. El intervine în forță în viața unei femei, dezvăluind că ea este aleasa.

Poate că ea știe că este căsătorit, sau poate că nici nu bănuiește. Esențial este mesajul transmis de bărbat, valoarea emoțională a cuvintelor. Pentru o femeie dependentă de un partener, de emoții și de siguranță, aceste cuvinte sunt pe deplin cuceritoare.

2. „Sunt atât de nefericit”. Rolul de victimă este asumat, nu rămâne decât să găsească o femeie care acceptă să joace rolul de salvatoare. Din moment ce se pricepe să o facă pe sensibilul, va trezi compătimire și păreri de rău în inima cuiva.

3. ”Nu te voi părăsi niciodată”

Se cunosc de câteva zile și din partea bărbatului aude asemenea declarație. Dacă va fi conștientă de rolul ei în viața lui, se va îndepărta imediat. Doar că uneori o femeie se îndrăgostește la nebunie anume de aceste promisiuni făcute.

Ea își face scenarii de lungă durată, ea crede că această poveste este doar la început, ea speră să devină viitoarea lui soție. Atât de multe iluzii, atât de puțină realitate. Scenariul perfect pentru un bărbat care nu prea are ce să ofere, decât vorbe goale.

4. „Tu mă înțelegi cel mai bine”. Firește că îl înțelege, acceptându-i comportamentul imatur, dorințele și toate așteptările. Firește că îl înțelege, sacrificându-și timpul și emoțiile de dragul unui vis care nici nu îi aparține.

Bărbatul însă are alt scop, spunând aceste cuvinte: atașează emoțional femeia de povestea lui, o provoacă să devină responsabilă de emoțiile lui, să dezvolte o dependență bolnăvicioasă, să se implice într-o pseudo-relație controlată doar de el.

5. „Soția mă urăște”. Cea mai bună modalitate să trezească emoții negative în raport cu soția și să sensibilizeze sufletul unei femei în raport cu el. Orice alt detaliu nu va conta: nici motivele pentru care soția suferă, nici motivele pentru care el vorbește atât de urât.

Trădarea nu are nevoie de explicații, înșelarea nu are nevoie de argumente. Pur și simplu nu trebuie să existe un asemenea gest. Dacă nu mai există iubire, doi oameni se despart, apoi sunt liberi să meargă pe drumul lor și să găsească omul potrivit.

© De Vorbă cu Tine