5 metode să oprești orice manipulare din partea unui bărbat indiferent

Sunt bărbați care vin alături de o femeie doar pentru a profita de slăbiciunile ei și se implică într-o relație doar pentru a-și impune propriile convingeri și dorințe. Ei refuză să se complice cu asumarea rolului de partener, preferă să manipuleze.

Ei se joacă cu emoțiile femeii, vin și pleacă atunci când au chef, critică și desconsideră, umilesc și vorbesc urât, aduc frică și instabilitate în relație. Este felul în care pot păstra alături, mințind și cucerind în mod superficial.

Poți să accepți acest joc, să trăiești mai departe iluzia, să speri că acest om se va schimba într-o zi. Doar că riști să uiți de tine, să oferi tot ce ai mai bun pentru un vis, să te umilești de fiecare dată. Oprește orice scenariu toxic acționând demn și corect.

În primul rând, stabilește limite sănătoase. Indiferent de orice, nu permite nimănui să treacă dincolo de ele. El îți poate face multe promisiuni goale, te poate asigura că va fi mereu alături, iar în realitate doar caută să profite de tine.

Aceste limite vor îndepărta bărbații egoiști, le va dezvălui adevăratele lor intenții. Evită orice scenariu manipulator, orice tentativă de a renunța la propria demnitate, la valorile tale, la ceea ce contează cu adevărat. Lasă în urmă oamenii indiferenți.

Respectă-te și cunoaște-te bine

Atunci când știi ce vrei cu adevărat de la o relație, când știi care sunt așteptările corecte de la partener, nu lași loc pentru interpretări, pentru iluzii. Respectul și iubirea de sine vor opri orice gest egoist, vor dezvălui adevărul.

Te respecți și nu permiți nimănui să te înjosească, te respecți și nu sacrifici totul pentru cineva, te respecți și nu accepți un comportament laș sau indiferent. Cel care vine cu intenții bune nu își va permite să te judece, te va respecta mult.

Nu ignora realitatea. Din iubirea față de un om drag ești gata să cedezi de fiecare dată, să renunți la liniștea din sufletul tău pentru a-l ști aproape. Dar atunci nu e vorba despre o iubire sănătoasă, nici despre echilibru sau încredere.

Evită să înlocuiești realitatea cu iluzia, este exact ceea ce își dorește un partener manipulator. Te va face să crezi că nu poți trăi fără el, te va forța să iei decizii în favoarea lui, va pune presiune și va aduce multă frică în sufletul tău.

Nu accepta dependența, obsesia, atașamentul toxic

Denaturând realitatea, trăind omul și relația, poți să ajungi ușor în capcana dependenței emoționale. Refuzi să înțelegi adevărul, să înțelegi că sigura emoție față de acest om este obsesia.

Este important să excluzi din start orice emoție urâtă, să nu trăiești disperarea, neputința sau durerea crezând că așa este corect. Evită gelozia bolnăvicioasă, implorările inutile, îmbrățișează recunoștința, empatia și apropierea sinceră.

Nu pune dorințele și așteptările cuiva mai presus decât ale tale. Un bărbat manipulator îți va cere să-l asculți și să-i urmezi sfaturile, să uiți de tine de dragul lui, să sacrifici totul pentru a-l vedea aproape. Imediat cum vei refuza asta, va pleca frustrat și supărat, pentru totdeauna.

Ai curajul să mergi cu încredere prin viață, ai demnitatea să respingi orice comportament manipulator, nu trăi iluzia. Cere o atitudine demnă  de la parteren, cere implicare și asumare, cere sinceritate și comunicare.

© De Vorbă cu Tine