5 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când ești nefericit într-o relație, în loc să-ți înșeli partenerul

Toți cunosc situația tipică în care relația stagnează, în loc să progreseze. Între tine și partener nu mai este emoția de la început, ambii ajungeți să fiți dezamăgiți din cauza multiplelor decizii incorecte.

Dacă te simți nefericit în relație, dar totuși mai speri la un final fericit și nu ești în stare de adulter, iată câteva sfaturi care îți vor veni de ajutor:

1. Fii mai sincer și mai deschis

Vorbește-i partenerului despre lucrurile care consideri că trebuie schimbate în relație. În acest sens, spune-i despre necesitățile și așteptările tale.

Fă-l să înțeleagă că tu vezi un viitor pentru cuplul vostru, că vrei să lupți și îți pasă. Unele neînțelegeri sunt pentru a vă confirma necesitatea apropierii și cunoașterii reciproce.

2. Admite că ai neajunsuri

Problemele în relație se datorează mereu ambilor parteneri.

E adevărat, partenerul ta este departe de a fi ideal, dar la fel ești și tu. Nu arunca întreaga responsabilitate pe umerii celuilalt.

3. Privește spre viitor cu inima larg deschisă

Dacă acum treci printr-o perioadă grea în relație, asta nu înseamnă că așa va continua la nesfârșit. Speră la un viitor frumos și fă tot posibilul pentru realizarea lui.

4. Dedică-te îmbunătățirii situației

Un progres vizibil necesită extrem de mult efort. Iar dorința unei schimbări trebuie să vină din parte ambilor.

5. Dacă problemele nu au o soluție, atunci pune punct relației

E important să îi mai dai o șansă unei relații la care ții, întrucât asta e cheia spre înțelegere și fericire. Dar cu atât mai important este să realizezi dacă aceasta merită sau nu tot efortul necesar.

Uneori unele cupluri nu au un viitor comun pentru că partenerii nu sunt predestinați unul altuia.

Sursa :