fb

5 lucruri pe care nu ești dator să le explici nimănui. Niciodată!

Când e vorba de lucrurile pe care le facem și deciziile pe care le luăm, trebuie să reținem că nu putem fi pe placul tuturor. Întotdeauna vor exista oameni cărora nu le va plăcea nimic. De aceea, e important ca un singur om să fie de acord în totalitate cu tot ce faci – tu însuți! Dacă ai suficientă încredere în tine, nu mai trebuie să cauți sprijin (exagerat) din exterior. Viața ta e în mâinile tale.

În acest context, am pregătit o listă de 5 lucruri pe care nu trebuie să le explici nimănui, chiar dacă ceilalți au o altă opinie:

  1. Niciodată nu te justifica pentru faptul că ai grijă de tine

Fiecare om are dreptul să decidă pentru el, dacă are nevoie sau nu să se îngrijească de sănătatea sa fizică sau psiho-emoțională. Mai mult de atât, timpul pe care această persoană e dornică să acorde acestor practici este, de asemenea, dreptul ei.

Iubirea de sine trebuie să fie o prioritate pentru o personalitate, care se respectă pe sine. De aceea, dacă există oameni care înceară să vă convingă în opusul acestor cuvinte, nu-i ascultați. Ei încearcă să-și impună, în mod forțat, propriul lor stil în viața ta, lor nu le pasă de echilibrul din tine.

  1. Niciodată nu explica nimănui, de ce ai spus Da sau Nu

Ai spus Da sau Nu unei propuneri, pentru că nu ai că nu ai considerat-o pentru tine la acel moment, dintr-un motiv sau altul. Oamenii care îți judecă deciziile nu trebuie să fie recompensați cu explicații și justificări pe care nu le merită.

Reamintiți-le, uneori, că fiecare dintre voi are propriile decizii, propriile drepturi și propria viață!

  1. Niciodată nu explica nimănui, de ce crezi într-un lucru sau altul

Tu, ca și oricare alt om, ai propriile visuri, scopuri, planuri și viziuni. Chiar dacă ele par ireale și utopice, niciun suflet din univers nu-ți poate reproșa faptul că crezi în ele și aspiri către ele. Mergi pe drumul tău și nu te distrage la zgomote inutile.

  1. Niciodată nu explica nimănui, de ce arăți așa cum arăți

Nimeni nu e dator să se înscrie în tendințele de modă ale mulțimii. Fiecare om are propria personalitate și își poate manifesta simțul estetic exact așa cum își dorește. Nu ești obligat să corespunzi; nu ești obligat să răspunzi la intervievările oamenilor nesimțiți.

  1. Niciodată nu explică nimănui, de ce încerci să valorifici o latură nouă a personalității tale

Nu răspundeți (verbal sau emoțional) oamenilor, care nu au încredere în începuturile voastre. Ei sunt pietrele care vă împiedică să ajungeți la succes!