5 lucruri importante pe care le-am înțeles, în timp ce toate prietenele mele se căsătoreau

Să fii singură, în timp ce toate prietenele tale sunt logodite, căsătorite și au copii, nu e cel mai rău lucru din lume. Capacitatea de a analiza dintr-o altă perspectivă maniera mea de a trăi, dar și viața tinerilor cupluri căsătorite, mi-au permis să văd o panoramă clară și explicită a lucrurilor.

De aceea, reflectând îndelungat asupra experiențelor proprii și ale celora din jurul meu, am ajuns la următoarele concluzii:

1. Concepția “tipul meu de bărbat” e absurdă

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât mai mult ne dăm seama cât de relative și schimbătoare sunt preferințele noastre față de bărbați. Tipul bărbatului perfect la 20 de ani e absolut diferit de cel pe care îl avem sau am vrea să-l avem alături la 40 de ani.

2. Cariera până la căsnicie e un adevărat colac de salvare!

Capacitatea de a-ți găsi profesia care te-ar face fericită și ți-ar umple sufletul cu pasiune este incredibilă! Învățăm să iubim cu adevărat viața, atunci când izbutim să ne găsim locul potrivit în acest univers enorm. De aceea, căutați-vă inspirația în autorealizare prin carieră. Ea niciodată nu vă va dezamăgi, precum o fac bărbații.

3. Investiți în prietenii voștri

Cât de mult nu am nega faptul că prietenia este un lucru indispensabil în viață, până la urmă trăim acest adevăr de nenumărate ori, pe propria noastră piele. Cât de independenți nu am fi, întotdeauna avem nevoie de un sprijin, pentru că până la urmă cu toții suntem oameni și cu toții avem momente de vulnerabilitate sufletească.

Găsiți-vă câțiva prieteni de încredere și țineți-i aproape de inimă. Investiți timp și efort în relațiile voastre și nu uitați de ei atunci când în viața voastră totul e minunat.

4. Copii nu sunt răspunsul la toate întrebările

Copii nu-ți justifică existența pe acest pământ. Copii nu sunt balanța care e datoare să-ți echilibreze căsnicia. Nu miza totul pe ei, pentru că astfel toți vor avea de suferit. Același sfat e valabil și în cazul mariajului.

5. Nu aștepta pe nimeni, pentru a începe să trăiești

Pentru a-ți atinge scopurile și aspirațiile nu este nevoie să-ți aștepți ,,partenerul perfect”.  Așteptând, riști să-ți pierzi întreaga viață. Niciodată nu e târziu să pleci într-o călătorie romantică de una singură sau să bântui întreaga lume, împreună cu prietenii tăi. Trăiește-ți viața din plin!

Viața ta e în mâinile tale. Ea îți aparține numai ție și nu tradițiilor sociale sau așa numitului destin!

Sursa :