5 lucruri despre relații pe care trebuie să ți le amintești, înainte să faci o alegere greșită

Teama de a fi singuri este adesea motivul pentru care ne mulțumim cu mai puțin decât merităm. Acest lucru este menționat într-un studiu realizat la Universitatea din Toronto. Din teama de singurătate, de cele mai multe ori facem cele mai proaste alegeri și luăm cele mai nepotrivite decizii.

Rămânem în relații nesănătoase și trăim cu oameni total nepotriviți. Dacă ești unul din cei care nu își imaginează să trăiască viața de unul singur, mai jos vei găsi câteva adevăruri simple la care ar trebui să te gândești înainte de a fi de acord cu o alegere proastă.

1. Mai bine să fii singur, decât într-o relație nepotrivită

Dacă te implici într-o relație nesănătoasă din frica de a rămâne singur, aceasta e o idee cât se poate de proastă. Dacă relația ta îți aduce mai multă tristețe decât bucurie, mai bine stai singur. 

2. Ești integru

Ești convins că, pentru a te putea bucura de viață, de aer liber, de frumusețea naturii și a vieții, ai nevoie să găsești sufletul – pereche. Crezi că doar atunci binecuvântarea va veni asupra ta, iar dacă te simți fericit când ești singur, e o fericire falsă și incompletă.

Dacă vei crede în aceste idei, îți vei distruge viața. Ești o persoană integră, minunată și puternică, capabilă de iubirea de sine, de acceptarea de sine și alegeri proprii în orice.

Apreciază-te și ține minte că nu trebuie să te grăbești să alergi în brațele primei persoane pe care o întâlnești doar pentru a avea pe cineva aproape. 

3 Doar tu îți controlezi viața

În loc să fii o victimă a propriei frici, acționează. Nu te întâlni cu primul partener disponibil doar pentru că nu vrei să petreci singur o sărbătoare anume.

Asigură-te că mergi la o întâlnire cu plăcere, că te bucuri cu adevărat și că ai tot timpul din lume pentru a vă cunoaște. Aceasta nu este un joc de alergări. Nu trebuie să te grăbești nicăieri.

4. Alegerea îți aparține

Doar de tine depinde cu cine să fii într-o relație sau să nu fii deloc. Nu există decizii corecte sau greșite. În loc să te victimizezi, încearcă să înțelegi cu cine vrei să fii.

Indiferent dacă te întâlnești sau nu cu cineva, nu acest lucru este important. Mai important esă o faci în mod conștient și să știi ce îți dorești cu adevărat.

5. Tu decizi dacă vrei să rămâi mereu singur

Dacă accepți în mod conștient alegerea de a trăi singur până când vei simți că ești pregătit pentru o relație, acest lucru va schimba modul în care vei privi viața, modul în care o vei trăi, indiferent de ce spun părinții, rudele, prietenii.

Este alegerea ta și trebuie să fii mândru de ea. 

Sursa :