5 lecții importante pe care le-am învățat de la omul care nu m-a iubit

Iubirea este cea mai frumoasă experiență pe care o poate trăi cineva, dar și cea mai sfâșietoare uneori. Într-o zi, întâlnim o persoană pe care am căutat-o dintotdeauna, ne îndrăgostim și așteptăm să fie reciproc. Dar după o anumită perioadă ne dăm seama că asta nu se întâmplă și că doar ne torturăm pe noi înșine, așteptând un miracol.

Mulți dintre noi suntem convinși că este imposibil să nu răspunzi iubirii. Până la urmă, iubim, respectăm, adorăm. De ce nu am primi aceleași sentimente reciproc? De aceea mai oferim timp, mai așteptăm și continuăm să visăm, să ne amăgim pe noi înșine, să sperăm la ceva imposibil, să ne bucurăm timid de orice fel de atenție din partea persoanei dragi.

Nimic nu este mai epuizant și mai cumplit. Dar nimic în viața asta nu se întâmplă așa, pur și simplu. Totul se întâmplă din anumite motive și cu anumite scopuri. Iată câteva lecții neprețuite pe care le putem învăța de la cei care nu ne împărtășesc iubirea:

1. Să nu ignorăm semnele

Dacă suntem atenți și conștienți, nu ne va fi greu să observăm unele semne. Doar că, de foarte multe ori, o persoană îndrăgostită elimină în mod subconștient din calea sa orice semnal alarmant și își imaginează o iubire ce nici nu există. Suntem orbiți de sentimente, încât nici nu vedem indiciile evidente.

Continuăm să credem și să sperăm că va veni și ziua magică când partenerul din viața noastră se va uita la noi cu alți ochi și până la urmă se va îndrăgosti. O persoană care apare în viața noastră doar atunci când își aduce aminte, doar când are nevoie și trăiește complet separat de noi, de dorințele și nevoile noastre, nu este cea care ne va iubi vreodată. Un adevăr, chiar dacă e dureros și neplăcut, e mult mai bun decât o dragoste falsă.

2. Iubirea neîmpărtășită ne schimbă

Niciodată nu ne-am gândit că vom ajunge să cerșim dragostea și atenția cuiva. Sperăm și așteptăm sunetul, mesajul, iubirea, atenția celui din viața noastră. Dar acest lucru este greșit. Aceste lucruri se întâmplă pentru că suntem orbiți de iubire. Nu este nimic rușinos în acest fapt, dar principalul este să ne oprim la timp.

3. Nu trebuie să ne ascundem sentimentele

Dacă suntem îndrăgostiți de cineva, nu trebuie să tăcem. Nu trebuie să ne fie frică de iubire. Dacă iubim, nu trebuie să așteptăm, dar trebuie să mărturisim iubirea celui pentru care avem asemenea sentimente puternice. Poate chiar asta e marea iubire a vieții noastre. Dacă nu, vom ști și nu vom pierde timp alături de cineva care nu ne împărtășește sentimentele.

4. Să prețuim timpul

Putem să ne trăim întreaga viață visând că persoana pe care o iubim se va îndrăgosti de noi. Dar de ce? Ce se va schimba? Se va îndrăgosti brusc de noi după câțiva ani? Va înțelege că a fost orb și nu a văzut frumusețea noastră? Oare nu e chiar amuzant acest lucru?

Cel mai trist e că vom pierde timpul în care am putea să găsim persoana care cu adevărat ne va iubi și ne va aprecia. Nu ne putem aștepta să fim iubiți doar pentru că noi iubim. Nu este de ajuns. Dacă totul ar fi atât de simplu, am trăi toți fericiți fără să suferim. În viața reală, totul este diferit. Dacă iubim și nu primim nimic în schimb, este timpul să transformăm acest capitol din viața noastră și să deschidem unul nou.

5. Vom întâlni adevărata fericire

Să ne punem scopuri mărețe, să mergem doar înainte. Procesul de vindecare după o suferință va fi lung, dar merită. Toate greutățile prin care vom trece ne vor face mai puternici, mai înțelepți, mai recunoscători. Vom întâlni fericirea, trebuie doar să mergem pe drumul corect.