5 lecții de viață pe care niciodată nu este târziu să le învățăm

Viața nu întotdeauna este bună și frumoasă. Pe alocuri este chiar urâtă, grea, complicată… De foarte multe ori, noi ne asumăm nenumărate riscuri, cădem ca mai apoi să ne ridicăm, plângem ca mai apoi să râdem. Dar mereu trebuie să ridicăm capul sus, să mergem doar înainte și să înfruntăm viața și greutățile ei cu fruntea sus și cu puterea de mână. De aceea, în viață, trebuie să învățăm și să ținem minte câteva lucruri aparent simple, dar foarte importante:

Lucrurile sunt doar lucruri.

Acest fapt simplu posibil va fi o descoperire pentru mulți dintre noi. Acele lucruri de care ne agățăm atât de mult și pe care totuși le cumpărăm constant… la ce servesc ele? Cumpărăm o mulțime de haine, obiecte. Atât de multe lucruri! Oare chiar avem nevoie de ele?

Dacă s-ar întâmpla ceva și ar trebuie să luăm tot ce ne încape în brațe și să fugim, ce vom face cu toate aceste lucruri? Cu cât mai puține lucruri avem, cu atât putem fi mai fericiți.

Oamenii sunt oameni, oriunde ne ducem.

De câte ori în viață ți-ai pus întrebarea dacă oamenii din altă parte sunt mai fericiți decât tine. Care este diferența de fapt? Oriunde ne-am duce, toată lumea are aceleași probleme: munca, casa, copiii, boala, sărăcia… Suntem oameni, fiecare din noi are propria poveste de viață, trăim pe aceeași planetă și avem același scop.

Ne naștem, trăim, râdem ori plângem, și, în cele din urmă, murim. Deci, să fim mai buni, mai amabili unul cu altul. Pământul este atât de mic în comparație cu Universul, încât practic noi toți suntem vecini unul cu altul.

Lumea este atât de frumoasă.

Desigur, nu toți au posibilitatea și nici destule economii să călătorească în lumea întreagă, dar putem totuși ieși din lumea cunoscută și familiară vizitând un oraș nou sau măcar o țară nouă. Dacă vrem foarte tare un lucru, putem găsi o modalitate să o facem. Putem găsi frumusețea lumii în orice oraș, localitate, sat.

Viața deja este grea, nu trebuie să o facem noi mai grea.

De fapt, e mult mai ușor să faci față lucrurilor care la început ți se păreau a fi cele mai grele și imposibil de rezolvat. Lucrurile arareori sunt mai grele decât ni le imaginăm noi. Trebuie să fim relaxați.

Viața devine mult mai ușoară și mai plăcută atunci când știm să ne relaxăm. Să încercăm să vedem frumusețea naturii, să acordăm mai multă atenție lucrurilor bune în loc să ne facem griji pentru toate lucrurile rele.

Viața este scurtă. Să nu ne fie frică să riscăm.

Să ieșim din confortul nostru și să facem lucruri noi și neobișnuite. Să facem lucruri interesante, pe care nu le-am mai făcut până acum. Să ieșim din zona noastră de confort, pentru că există atât de multe căi noi de urmat și atât de multe lucruri noi de descoperit.

Să planificăm noi aventuri, chiar dacă unii din noi au deja o vârstă înaintată și să facem ceea ce până acum nu am mai făcut, găsind mereu scuze. Scufundări la adâncime? Zborul cu parapanta? O urcare pe munte? De ce nu?