5 greșeli care-l forțează pe bărbatul iubit să devină fost

barbat-fostul

Climatul psihologic într-o relație poate fi rece și respingător sau prietenos și cald.

Totul depinde de relația pe care o au partenerii. Trăim într-un secol  în care femeia a demonstrat că poate face față multor greutăți și poate fi nu doar în rol de soție și mamă. Se poate descurca cu brio și în viața publică, poate să-și realizeze visurile.

Poate soluționa probleme grave din societate și poate fi activă în  domeniul în care profesează. Totuși, bărbații au nevoie de iubire și atenție, la fel ca femeile. Iar o relație care nu are la bază respectul și înțelegerea, mai devreme sau mai târziu partenerii își aleg fiecare drumul său.

Bărbatul de alături nu îți aparține

Este greșit să crezi că cel pe care îl iubești este al tău în totalitate. Oamenii nu sunt lucruri materiale. Omul de lângă tine are dreptul să plece oricând, atât timp cât nu se mai simte bine în relația pe care ați construit-o.

Starea emoțională și psihică a partenerului are un rol important în modul în care evoluează relația. Emoțiile tale îl pot infleuența negativ sau pozitiv. Cuvintele pe care le spui îl poate încuraja sau descuraja.

Nu doar femeile pleacă

Ai putea o fi femeie puternică. Dar o relație în care unul dintre parteneri domină devine toxică, iar partenerul dominat în timp se transformă într-o victimă. Va lupta ceva timp, apoi se va resemna și va înțelege că nu are rost.

De aceea, dorința de a deține controlul asupra omului de lângă tine, poate fi un motiv care ar favorizarea plecarea partenerului tău. Iubirea are nevoie de comunicare, reciprocitate și bunăvoință.

Cinci greșeli care fac bărbatul iubit să devină  fost:

1. Critica neconstructivă. Este greșit să-ți compari partenerul cu alți bărbați pe care îi consideri mai  buni. Încearcă să vezi părțile bune ale bărbatului de lângă tine. Iar atunci când greșește critcă-l constructiv. Oferă-i încrederea ta.

2. Nu-l apreciezi. Atunci când un bărbat se simte inferior nu se mai crede important. Lasă-l să ia decizii, chiar dacă crezi că nu sunt corecte și ține cont de părerile și dorințele sale.

3. Îl insulți. Insulta umilește și este un semn de lipsă de respect. Certurile pot  fi evitate, încearcă să-ți controlezi emoțiile și să porți o dicuție pașnică. În care nu insulți și învinovățești, dar zici ce ai dori să schimbi în a voastră relație.

4. Lipsa comuncării. Este greșit să aștepți ca bărbatul cu care ai o relație să-ți ghicească gândurile. Fiecare neplăcere și supărare trebuie recunoscută și discutată. Lipsa comunicării scoate la iveală reproșuri și nemulțumiri.

5. Controlul excesiv. Este omenește să-ți faci griji și să-ți pese unde se află omul iubit. Dar e corect să-i respecți intimitatea și să-i demonstrezi că ai încredere în el.

Cu drag, Mary