5 fraze magice care îţi vor îmbunătăţi în mod considerabil viaţa

Uneori, noi înşine ne spunem că trebuie sau ar trebui făcut un anume lucru, dar creierul sabotează ordinea şi refuză să facă. Acest lucru formează obiceiul de a renunţa la lucruri pentru mai târziu, de a trăi în stres. Dar există metode prin care putem să ne folosim creierul pentru a crea o muncă pozitivă şi fructuoasă.

Aceste metode ne vor ajuta să ne îmbogăţim starea psihologică şi viaţa. Care sunt cele 5 fraze care determină creierul să fie şi să rămână pozitiv:

1. „Când putem începe?”

Gândul „Trebuie să terminăm mai repede…” ne duce rezultatul final undeva departe, iar sarcina pare dificilă de a fi realizată. Dacă am spune „Când pot începe?” creierul va începe să lucreze productiv, iar această vorbă direcţionează energia către acţiuni specifice.

Exemplu: „Când pot începe selectarea candidaţilor pentru postul vacant?” în loc de „Trebuie să închid un concediu înainte de sfârşitul lunii.”

2. „Avem dreptul să greşim”

Ideea că o greşeală ne poate încheia cariera sau o va pune într-o lumină proastă nu face decât să crească probabilitatea la eşec. Avem dreptul să greşim, este ceva natural. Dacă ne vom permite câte o greşeală şi o vom accepta, nereuşitele vor fi mult mai puţine. Exemplu: „Avem dreptul la greşeli. Dacă nu reuşim, încercăm din nou” în loc de „Vom fi atenţi la orice detaliu.”

3. „Vom găsi timp pentru relaxare”

Gânduri de genul: „Nu am timp pentru distracţii” , „Sunt ocupată acum”, denotă faptul că suntem prea axaţi pe muncă. Exemplu: „Este mult de muncă, dar voi găsi o oră potrivită şi liberă pentru a mă întălni cu prietenii” în loc de „Trebuie să lucrez mult. Cu prietenii mă voi vedea în altă zi.”

4. „Putem alege”

E important să înlocuim atitudinea negativă „trebuie” cu forma de gândire „aleg”. Exemplu: „Aleg cursuri de engleză de două ori pe săptămână” în loc de „iar trebuie să învăţăm.”

5. Putem face un prim pas

Să rostim această frază de fiecare dată când apare gândul: „Acesta este un proiect important!” Să nu tindem să obţinem măreţie în urma unui lucru sau a unei fapte. În acest mod, ne vom simţi daţi peste cap. Exemplu: „Aş putea chiar acum să spăl pe jos”, în loc de „va dura o veşnicie.”

Sursa :