fb

5 filme pline de inspirație pe care merită să le privești imediat

Filmele inspiraţionale despre autocunoaştere – sunt soluţia perfectă pentru cei care s-au obişnuit să caute răspunsurile în sine sau cei care balanează tot timpul între două paralele.

Îţi propunem o listă de filme în care eroul principal dă dovadă de o putere a voinţei excepţională:

1. The Secret Life of Walter Mitty/ Viaţa secretă a lui Walter Mitty 2013

Acest film aduce în prim plan o istorioară despre învingerea fricilor şi atingerea apogeului cu ajutorul propriilor forţe.

Viaţa lui Walter Mitty este monotonă şi plicticoasă. Doar visând, el se imaginează un erou tipic care îi protejează pe cei slabi.

Deşi îşi doreşte să facă lucruri măreţe, el este convins că nu va izbuti. Totul se schimbă într-o bună zi când o provocare de serviciu devine o provocare existenţială.

2. Peaceful Warrior/ Calea luptătorului paşnic 2006

Cauţi un film care te va face să iei o pauză de la nebunia cotidiană şi te va provoca să meditezi supremul? Calea luptătorului paşnic este alegerea perfectă. Eroul principal – Dan Millman e tipul care pare să le aibă pe toate.

Dar lumea lui se schimbă atunci când îl întâlneşte pentru prima oară pe Socrates. Influenţa celui din urmă va fi esenţială întrucât Dan, o dată şi pentru totdeauna, îşi va schimba stilul de viaţă.

3. Wild/ Sălbăticie 2014

Filmul regizorului Jean Marc este bazat pe subiectul unei cărţi de succes de Cheril Strayed. Acest film prezintă profunda comuniune dintre spiritul uman şi cel al naturii sălbatice, pure. Această peliculă pune în prim plan lupta intraumană de autoaştere.

 

4. Seven Years in Tibet/ Şapte ani în Tibet 1997

Iată încă un film tibetian în lista noastră. Regizat de excepţionalul Jean – Jacques Annaud, pelicula conţine 20 de minute de filmări chiar din inima sacrului Tibet.

În film îi poţi urmări pe Brad Pitt, David Thewlis şi chiar pe sora lui Dalai Lama – Jetsun Pema.

5. Eat Pray Love/ Mănâncă, roagă-te, iubeşte 2010

Bazat pe romanul cu acelaşi titlu de Elizabeth Gilbert o are în rolul principal pe carismatica Julia Roberts.

Povestea probabil o ştiţi cu toţii. E arhi-cunoscută! Liz, o americancă de 30 de ani, se trezeşte prinsă într-o căsnicie în care nu mai doreşte să fie. Urmează divorţul, depresia, o relaţie cu un bărbat mai tânăr decât ea, iar în urma unor certuri decide să ia un an de pauză. Aici începe aventura.

Source :

golbis