5 femei remarcabile care au fost sprijin și motiv de inspirație pentru bărbații lor celebri

În spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică. Sau mai corect… alături de un bărbat de succes e o femeie unică.

5 femei remarcabile care au fost sprijin și motiv de inspirație pentru bărbații lor celebri:

1. Mercedes Barcha Pardo

Gabriel García Márquez a întâlnit viitoarea sa soție pe ringul de dans, când ea avea 13 ani și din start a cerut-o de nevastă. Ea a acceptat, însă nunta a avut loc tocmai peste 13 ani.

Mercedes a fost alături de Gabriel în perioada scrierii romanului „Un veac de singurătate”, întreținea familia și continua să creadă în genialitatea soțului. Când cartea a fost finalizată cuplul nu avea bani nici pentru a-l trimite la editură. Atunci Mercedes și-a vândut mixerul de bucătărie. În puțin timp romanul ”Un veac de singurătate” a devenit cunoscut în toată lumea.

2. Giulietta Masina

Căsnicia regizorului Federico Fellini și a actriței Giulietta Masina a durat 50 de ani și 1 zi. Caractere atât de diferite: el iubea luxul și atenția sexului opus, ea mereu rămânea timidă și fidelă. Federico și Giulietta erau dependenți unul de altul. Nu se despărțeau pentru mai mult de o lună.

Dacă Giulietta nu era pe platoul de filmare, Fellini era înfuriat. Ea îi redacta scenariile, confirma alegerea actorilor.

3. Sofia Andreevna Tolstaya

Sofia Andreevna a fost îngerul păzitor al lui Tolstoi timp de 48 de ani. A devenit secretara soțului său. A transcris romanul „Război și pace” de 7 ori! I-a fost și editor și manager.

4. Oona O’Neill

„El m-a făcut om matur, eu îi păstram tinerețea.” Asta zicea Oona despre Charlie

Chaplin. Comicul mult adorat în vârstă de 54 de ani și ea – o tânără actriță de 17 ani, s-au cunoscut pe platoul de filmare condus de Chaplin

Căsnicia lor a durat 34 de ani. Împreună au avut 8 copii – 5 fiice și 3 fii. De dragul soțului, Oona a renunțat la cariera sa de actriță, dar a devenit o soție și o mamă fericită, precum și unica muză a minunatului actor.

5. Gala

Ea a fost cea care dintâi a văzut semne de geniu la Salvador Dali. La momentul întâlnirii lor, el suferea de complexe și de faptul că rămânea neînțeles de public. Gala a devenit prima lui femeie, prima muză, secretară, manager. Ea a luat pe umerii săi toate grijile în ce-l priveau pe Salvador.

Alături deea, Salvador a trecut peste problemele mintale majore și a căpătat încredere în sine. Își semna picturile Gala-Salvador Dali. Spunea mereu că doar datorită ei a devenit un pictor autentic.

O iubesc pe Gala mai mult decât îmi iubesc tatăl, mama, mai mult decât Picasso. Și chiar mai mult decât banii. Îți mulțumesc, Gala! – Salvador Dali.

Sursa :