5 comportamente toxice pe care un bărbat demn nu le va accepta în relația cu o femeie

Atunci când relația se transformă într-un joc bolnăvicios, când eforturile partenerului sunt anulate și interpretate într-un mod nepotrivit, când există interese ascunse și minciuni care acoperă orice apropiere sinceră, nimic nu mai are rost.

El caută să aibă grijă, îmbrățișează o lume de care s-a îndrăgostit, vrea să fie acel bărbat bun și iubitor, susține și oferă motive de încredere. Doar că răspunsul poate fi atât de diferit, comportamentele ei pot distruge tot ce a fost construit.

Îl critică și îl judecă, fără a încerca să-l cunoască cu adevărat, să-i înțeleagă emoția, să-i valideze stările, să treacă dincolo de superficial. I se pare firesc să-i impună anumite lucruri, să-i controleze viața, să aibă așteptări exagerate.

Este acea atitudine care sufocă o emoție sinceră, forțează un bărbat să renunțe, să nu mai vrea nimic de la această poveste, înțelegând că orice efort va fi interpretat, orice cuvânt va fi întors împotriva lui, orice adevăr va fi ignorat.

Ea îl minte, de fiecare dată mai mult și fără remușcări. Preferă să denatureze realitatea, în loc să vorbească deschis despre sentimente și dorințe. Alege să ascundă lucruri importante, în loc să-și deschisă sufletul și să-l provoace să fie la fel de sincer.

Doar că minciuna îndepărtează pentru totdeauna un suflet bun, aduce îndoială și frică într-o relație, convinge până și cel mai asumat om să oprească orice tentativă de a demonstra ceva, de a căuta motive de afecțiune și recunoștință.

Ea nu își asumă nimic

Crede că omul de alături îi este dator cu ceva, acele pretenții mari nu se mai sfârșesc, acea atitudine superioară devine o normalitate. Când relația funcționează își asumă toate reușitele, când nimic nu merge bine fuge pe ușa din spate.

Are un comportament defensiv când îi cere să se implice mai mult, să lase loc pentru acțiuni concrete, pentru gesturi pozitive. Refuză să se atașeze emoțional, să stea de vorbă într-un mod corect, să găsească soluții în momente dificile.

Ea profită de slăbiciunile partenerului și de sentimentele lui profunde. Știe că o iubește atât de mult, știe că nu va pleca niciodată, știe că-l poate forța să renunțe la propria lume de dragul ei. Este un joc pe care îl câștigă de fiecare dată.

Este un scenariu toxic, acolo unde nu e loc pentru sinceritate și dor, pentru gânduri bune, pentru îmbrățișări firești. Atât timp cât el îi îndeplinește orice moft, cât luptă pentru ea, cât îi oferă tot ce are mai bun, fără a oferi nimic în schimb, rămâne alături.

Ea îl trădează și lasă loc pentru aventură, pentru tentații străine, pentru alte experiențe. Crede că el nu va afla nimic, el nu este suficient, merită mai mult. Dar această iresponsabilitate și lipsă a devotamentului distruge orice moment de afecțiune.

Un bărbat demn nu va accepta alături o persoană care nu-l respectă, nu vrea să construiască, caută doar să profite de el. Va alege să ofere totul într-o relație sănătoasă, alături de o femeie fidelă și sinceră, iubitoare și empatică.

© De Vorbă cu Tine