5 comportamente toxice ale unui bărbat, care vor îndepărta femeia de alături pentru totdeauna

Ea îi îmbrățișează lumea și sufletul, îi vrea binele, se atașează de povestea lui și crede în gesturi și cuvinte. Dar atunci când gesturile sunt toxice și cuvintele transmit mesaje urâte, atunci când există multă presiune și manipulare, știe că nu mai are rost.

Sunt comportamente care nu pot fi ingorate, nu pot fi acoperite cu empatie și stări de moment. Indiferent cât de mult iubește, o femeie se va îndepărta emoțional de bărbatul care, în loc să răspundă cu grijă și încredere, se folosește de sinceritatea ei.

El este egoist și indiferent. Nu-i pasă ce efect pot avea cuvintele lui, ce lasă în urmă atunci când critică și judecă, câtă suferință aduce în sufletul femeii atunci când se gândește doar la propriul bine. A venit în această relație pentru a profita.

S-a obișnuit să fugă pe ușa din spate atunci când se complică lucrurile, i se pare firesc să aibă atât de multe așteptări și în același timp să nu se implice deloc. Doar că acest fel de a fi transformă relația într-o mocirlă a regretelor, a durerii, a neputinței.

Nu își asumă nimic. Nici rolul de partener, nici alegerile făcute, nici cuvintele spuse, nici binele relației. Această iresponsabilitate constantă aduce frică și neîncredere în inima femeii, o forțează să nu mai vrea nimic, să nu mai spere.

Totul se rezumă la o aventură pentru el, totul este o emoție trecătoare. Însă o femeie nu poate construi și își poate deschide sufletul alături de un bărbat neasumat, pentru care siguranța, liniștea și echilibrul din relație nu contează.

El manipulează și minte

Preferă să controleze fiecare pas al femeii, să-i impună comportamente străine, să o forțeze să uite de propria lume de dragul lui. În orice moment poate veni cu acuzații eronate, se folosește de minciună pentru a-și crea avantaje, denaturează realitatea.

Minciuna a devenit o normalitate în relație, la fel și purtarea măștilor. Se joacă cu sentimentele partenerei, o amenință că pleacă pentru totdeauna, îi anulează visurile și dorințele. Ea obosește să mai accepte această atitudine, nu mai vrea să-i găsească scuze.

El refuză să stea de vorbă despre lucruri importante. Refuză să vină cu soluții potrivite, să răspundă la întrebări care contează, să aducă liniște în relație. Comunicarea devine toxică de fiecare dată, este însoțită de reproșuri și critici inutile.

Nu a existat niciodată acea susținere, acea convingere că este ascultată și înțeleasă, acea apropiere emoțională. El nu crede în discuții de suflet, ascunde totul despre propria lume, nu vrea să treacă dincolo de superficial.

Nu există o perspectivă, planuri de viitor, experiențe comune. Mereu există alte lucruri mai importante, alți oameni mai speciali. El este convins că lucrurile pot funcționa și în acest fel, este sigur că ea nu va pleca niciodată.

Doar că aceste comportamente toxice nu se pierd în timp. Ele transformă relația, schimbă și emoția femeii, lasă loc pentru îndoială și nesiguranță, îndepărtează două lumi care au fost străine de la început.

© De Vorbă cu Tine