5 comportamente ale bărbatului, la care nu are rost să te întorci vreodată

Sunt așa relații, care aduc frică și durere în sufletul tău, te forțează să uiți de propria lume de dragul celuilalt, îți anulează liniștea din interior și distrug tot ce ai mai scump. Sunt așa parteneri, care doar profită de sinceritatea și iubirea unei femei.

Îl iubești, vrei să rămâi alături de acest om, vrei să construiești o poveste a voastră. Dar uneori pur și simplu nu are rost să mergi mai departe, să oferi șanse, să te întorci lângă o persoană care ți-a demonstrat de nenumărate ori că nu este demn de tine.

Este egoist și indiferent

Nu a empatizat niciodată cu emoțiile tale, nu a încercat să treacă dincolo de superficial, să te înțeleagă și să-și dorească mai mult decât o aventură. Nu ai fost o prioritate, au contat mai mult propriile lui așteptări și dorințe.

A rămas mereu detașat emoțional, a refuzat să se implice mai mult decât avea chef, a încercat să înlocuiască visurile și dorințele tale cu emoții străine. Nu are rost să speri că se va schimba ceva, din moment ce atitudinea sa egoistă a distrus totul.

Critică și reproșuri

Indiferent cât de sincere erau sentimentele tale, pentru el nu conta această realitate. Găsea de fiecare dată motive să te umilească, să îți vorbească urât, să îți critice alegerile, să te simți slabă și insuficientă fără el alături.

I se părea firesc să vină cu reproșuri, să îți anuleze orice intenție, să îți desconsidere ideile. Înțelege că nu ai cum să construiești o relație sănătoasă alături de un bărbat care doar se joacă cu emoțiile tale, care judecă și critică felul tău de a fi.

Manipulare și gesturi toxice

În loc să stea de vorbă cu tine, să comunice sincer și să îți descopere lumea a ales să profite de sensibilitatea ta. Te-a forțat să renunți la oameni și experiențe care îți erau dragi, la toate lucrurile care te făceau fericită.

A încercat să îți demonstreze cât de important este pentru tine, a insistat să-l asculți și să-l urmezi oriunde. Manipula prin cuvinte și gesturi, prin decizii și tăcere, prin replici și priviri. Ai înțeles că prezența lui doar aduce durere și frică în inima ta.

Lipsa asumării

A refuzat să-și asume rolul de partener, toate acele decizii importante, cuvintele spuse și răspunsurile oferite. A preferat să vină și să plece când vrea, să îți controleze fiecare pas, să trăiască momentul fără a oferi o perspectivă, o șansă pentru relație.

Îți reproșa că te implici prea puțin, pasa pe umerii tăi orice responsabilitate, se refugia în propria lume atunci când se complicau lucrurile, avea un comportament defensiv atunci când insistai să existe o reacție.

Trădare și minciună

În loc să fie sincer cu tine, a ales să ascundă adevărul și să denatureze realitatea. În loc să fie demn și devotat, a ales să trădeze și să se joace cu sentimentele tale. Ți-a trădat încrederea, te-a considerat doar o variantă de rezervă.

Nu are rost să te întorci lângă un om care doar a profitat de tine, care abia așteaptă să manipuleze și să judece din nou. Nu are rost să speri că se va schimba, ți-a demonstrat că puțin îi pasă.

© De Vorbă cu Tine