fb

Cinci cărți excepționale, recomandate pentru cei care vor să schimbe lumea

Chiar și cei mai faimoși inventatori și creatori nu și-au obținut ideile din aer. În această listă au intrat cărțile care au inspirat liderii de corporații, activitățile cărora ne-au schimbat și ne influențează viața chiar și acum.

Arta războiului, de Sun Tzu

Artă războiului este o carte care se învecinează cu mitul. Cunoaşterea oferită pe parcursul celor câteva sute de versete este una de tip biblic, iar misterul şi numeroasele incertitudini biobibliografice au generat un plus de fascinaţie. Atât despre Sun Tzu, cât şi despre Artă războiului istoricii au foarte puţine certitudini.

S-a convenit că ţin de secolul al V-lea i.Hr., o epocă în care China trecea de la o armată de tip feudal la una profesionistă… În mod straniu, autorul nu face nici apologia conflictelor, nici un elogiu pentru onoare. Dimpotrivă, încurajează artă disimulării, a înşelăciunii şi a divizării; ultimul capitol al cărţii este dedicat spionilor şi agenţilor secreţi.

De altfel, în ciuda conciziei şi a frazării esopice, Artă războiului discută marile şi (la fel de) actualele probleme ale relaţiilor dintre instanţele de putere (fie ele state sau indivizi): războiul drept, legăturile dintre puterea politică şi cea militară, raporturile cu duşmanii etc. Spiritul lui Sun Tzu este prezent în lumea contemporană, în tot ce ţine de concurenţă, de strategii de marketing, de calcul rece al profitului.

Cumpără cartea

Jocul lui Ender, de Orson Scott Card

Pământul este atacat din nou. Gândacii extratereștri se încordează pentru o ultimă lovitură. Supraviețuirea rasei umane atârnă de descoperirea unui geniu militar care îi poate învinge o dată pentru totdeauna. Dar cine este el?Ender Wiggin. Geniu. Neîndurător. Viclean. Un maestru în strategie și tactică. Și un copil în același timp. Copilăria lui Ender se termină atunci când, recrutat de guvern pentru a fi antrenat în armată, ajunge în noua sa casă: Școala de Luptă. Chiar și între recruți de elită, Ender se arată a fi un geniu între genii.

Reușește în orice simulare de război. Dar oare toată presiunea și singurătatea vor ajunge să îl înfrângă înainte de bătălia finală? Cum va reacționa el în condiții reale de război? În cele din urmă, Școala de Luptă nu-i decât un joc.

Cumpără cartea

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace, de Stephen R. Covey

Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace – lecţii importante pentru schimbarea personală, desemnată în urma unui studiu al revistei „Chief Executive” drept cea mai influentă carte a secolului XX în domeniul afacerilor, prezintă o abordare globală, principială şi unificată a problematicii umane, în vederea soluţionării dificultăţilor personale şi profesionale.

Este o carte importantă. Principiile lui Covey privind optică pe care trebuie să o avem în conducere şi în relaţiile interumane fac din ea un instrument practic, un manual al managerilor actuali.” – Nolan Archibald, preşedinte Black&Decker

Ştiinţă este calea cea mai sigură şi mai rapidă către succes în orice domeniu al vieţii. Stephen Covey ne oferă gama strategiilor adoptate de toţi oamenii ultraeficace. Reuşită poate fi o şcoală şi această carte reprezintă calea cea mai eficace de a învaţă. ” – Charles Givens, preşedintele Charles Givens Organization, Inc., autor al cărţii „Wealth without Risk”

Cumpără cartea

De la idee la bani, de Napoleon Hill

Cartea vă oferă o un plan pe care îl puteţi folosi pentru a vă îmbogăţi. Vă arată ce trebuie să faceţi si vă dă posibilitatea de a începe imediat. Care este acel „ceva” ce îi animă pe unii oameni să evolueze continuu, să fie împliniţi, să se îmbogăţească şi să fie fericiţi – în timp ce alte persoane nu sunt capabile nici măcar să pornească la drum?

Ce le dă o mare putere unor oameni şi îi aruncă pe alţii într-un con de umbră? Ce îi aduce unuia o poziţie superioară, de unde poate găsi rezolvare la orice problemă, putând să-şi îndeplinească cele mai arzătoare dorinţe – iar pe altul îl aruncă într-o luptă fără de sfârşit şi îl face să eşueze de fiecare dată?

Cu ani în urmă, Napoleon Hill s-a întâlnit cu Andrew Carnegie, pe atunci unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, şi a aflat Secretul. Carnegie a avut încredere în Hill şi i-a povestit cum au folosit alţi oameni acest Secret. I-a propus să aprofundeze subiectul şi l-a provocat să ofere lumii o metodă unică, un super-plan cu ajutorul căruia oamenii pot obţine averi impresionante.

În cartea De la idee la bani veţi putea descoperi şi dumneavoastră acest Secret şi acest Plan. Încă de la publicarea iniţială, în anul 1937, această carte s-a vândut într-un număr impresionant de exemplare. Ediţia prezentă este o ediţie actualizată, care include şi un rezumat scurt la sfârşitul fiecărui capitol.

Doar citind această carte veţi putea afla care este singura modalitate de a trece peste orice dificultate, de a vă împlini orice dorinţă, de a avea succes. Ea vă va schimba radical viaţa. După ce veţi termina de citit, veţi şti de ce se bucură unii oameni de averi imense şi de fericire nesfârşită – pentru că şi dumneavoastră veţi fi unul dintre aceşti oameni.

Cumpără cartea

De unde vin ideile bune? Istoria naturală a inovației, de Steven Johnson

Cu toţii recunoaştem o idee bună atunci când ne iese în cale. Ecuaţiile cubice, tiparniţa, creionul, bateria, Google – toate acestea sunt idei măreţe. Însă de unde vin ele? Ce fel de medii le fac mai probabilă apariţia? Ce aprinde scânteia strălucirii lor? Cum generăm ideile fundamentale care ne propulsează carieră, viaţă, societatea, cultură?

În De unde vin ideile bune, Steven Johnson îşi pune aceste întrebări, iar răspunsurile pe care le descoperă sunt revelatoare şi convingătoare. Într-un stil contagios, cultural omnivor, Johnson îşi foloseşte abilităţile cognitive în varii domenii, de la neurobiologie sau urbanism până la cultură internetului, sfârşind prin a identifica şapte modele-cheie, care se află în spatele inovaţiei autentice.

Plecând de la mult lăudatele sale naraţiuni despre inovatori, The Ghost Map şi The Invention of Air, ambele cărţi bucurându-se de un mare succes la public, Johnson examinează modul în care inovaţia poate fi accelerată în anumite împrejurări şi în ce fel mediile fizice pot să afecteze şi să stimuleze ideile măreţe.

De la Darwin şi canapeaua lui Freud până la sediile companiilor Google şi Apple, Johnson cercetează focarele de inovaţie din timpurile moderne şi extrage abordări aplicabile şi trăsături comune ce par să se ivească în momentele de maximă originalitate.

Cumpără cartea

Source :

dozadesucces