5 afirmații dure pe care ți le spun sociopații într-o relație, pentru a-ți distruge stima de sine!

Sociopații mereu au tot felul de tentative pentru a-ți controla viața. Dacă ai avut ocazia să întreții o relație cu un astfel de om, te-ai simțit tot timpul nervos și incomod. Probabil simțeai o stare de singurătate sau neîncredere.

O relație cu un sociopat presupune multe emoții negative. Oare sunt în stare sociopații să întrețină o relație, luând în considerație că ea presupune sentimentul de frică, manipulare și demoralizare?

Rănirea egoului și tentativa de a-ți micșora stima de sine – acestea sunt elementele prin intermediul cărora un sociopat încearcă să te prindă într-o capcană.

Cea mai bună formă de autoapărare împotriva iubiţilor ”psihopaţi” o reprezintă recunoaşterea semnalelor de alarmă iniţiale.

Există și un număr de fraze tipice utilizate în mare parte de ei:

1. Tu ești jumătatea mea / noi suntem predestinați unul altuia.

Chiar de la începutul relației, sociopații devin extrem de generoși în cuvinte de genul. În cel mai bun caz, persoana care le rostește nu își cunoaște limitele. În cel mai rău însă, ea este o fire manipulatoare care tinde să dețină control asupra ta.

2.Tu nu mă înțelegi.

Manipularea psihologică este acea tactică când omul își dorește control, putere și își presează victima încât aceasta își pune la dubiu propria percepție a realității.

Sociopații folosesc această frază pentru a-și hrăni propriul ego.

3. Urăsc scenele astea / mereu dramatizezi totul.

Această propoziție mereu îl face pe om să se perceapă drept o fire emoționată, care are un comportament inadecvat situației.

Adevărul constă în faptul că sociopații chiar iubesc scenele de dramă pentru că prin intermediul lor îi pot manipula mai ușor pe alții.

4. Tu ai nevoie de mine / fără mine ești un nimeni.

Principala dorință a sociopaților este să simtă că partenerul are nevoie de el cu toată făptura lui. Desigur, ei nu spun asta în voce, dar își doresc să aibă mereu o victimă în preajmă. Faptul că ei dețin controlul asupra altei persoane servește în calitate de cel mai bun energizant pentru ei.

5. Ești incapabilă / needucată / lipsită de talent

Această propoziție ”minunată” este foarte flexibilă întrucât adjectivele pot fi schimbate la nesfârșit.

Sociopații nu au o restricție în ce privește acțiunea negativă emoțională, fizică sau psihologică.

Source :