fb

5 adevăruri dure pe care trebuie să le cunoască fiecare femeie

Este ușor să te pierzi în propria viață și să vezi doar problemele care îți aparțin. Pe de o parte asta aduce o doză de egocentrism, pe când noi dorim să extindem un pic perspectiva cunoașterii noastre. Pentru multe femei în lume, sărăcia și prejudecățile culturale sunt până în prezent principala problemă. Uite cinci argumente, pe care trebuie să le cunoască fiecare femeie:

  1. Doar jumătate din femeile de pe pământ sunt capabile să citească. Mai mult de jumătate din 58 de milioane de copii fără studii sunt fete. În rezultat, acestea cresc analfabete. Dar problema nu este numai în sistemul de învățământ. Conform calculelor experților, dacă toate femeile ar avea studii medii, procentul de mortalitate a copiilor sub 5 ani s-ar reduce cu 35%. Cauza lipsei  educației se află în tradiție, unde bărbații au mai multe previlegii. Apriximativ 700 de milioane de fete sunt căsătorite înainte de a atinge vârsta de 18 ani.
  2. 120 de milioane de fete din întreaga lume au fost abuzate sexual. Unele studii confirmă faptul că 70% dintre femei au fost supuse violenței  fizice sau sexuale din partea partenerului lor. Cele mai multe dintre fete cu vârsta între 15-19 ani devin victime, iar unele chiar mai devreme. Doar 40% dintre ele au cerut ajutor și doar 10% au sesizat poliția.
  3. Doar 0,4% din ajutorul umanitar este acordat femeilor. În 2014, circa 200, 5 milioane de oameni au fost afectate din cauza catastrofelor naturale, violență sau încălcări ale drepturilor omului. Printre aceștia sunt mai multe femei și fete, dar numai 0,4% din fonduri au fost direcționate în mod specific pentru femei. 60% din deceselor la naștere sunt din cauza  migrațiilor, conflictelor și dezastrelor.
  4. Numai 20,9% din fotoliile din parlament sunt deținute de femei. Mulți oameni nu văd necesitatea de a lupta pentru drepturi egale pentru femei în lumea politică. Femeile gândesc diferit, iar acest lucru este important atunci când se iau decizii publice. Sociologii au observat în mod special influența pozitivă a femeilor asupra deciziilor de conciliere. Participarea femeilor în asemenea înțelegeri în ultimii 15 ani a crescut cu 35%. Dar printre părțile negociatoare sunt mai puțin de 10% dintre femei.
  5. Munca femeilor este mai frecvent prost plătită, decât cea a bărbaților. Femeile lucrează cel ma mult pe gratis. Sunt preocupate de întreținerea casei și îngrijirea copiilor. De obicei, ziua de muncă a unei femei este mai lungă decât a bărbatului in medie cu 2,6 ore.

Nu uitați, dragi femei, că aveți dreptul să fiți fericite. Nu uitați că sunteți minunate!

Source :

soulpost