fb

42 modalități practice pentru a te perfecționa

Ești persoana căreia îi place să se dezvolte? Ești mereu în căutarea lucrurilor care te pot perfecționa și te pot face mai bun?

Dacă da, înseamnă că avem ceva în comun. Nu există nimic mai bun decât a urma cursul dezvoltării și îmbunătățirii propriilor calități, astfel încât prin perfecționarea proprie să obținem maxim de la viață.

Ca un avocat pasionat de creștere constantă, sunt mereu în căutarea modalităților de îmbunătățire. Am adunat 42 dintre cele mai bune trucuri ale mele, care te-ar putea ajuta la creșterea personală. Unele sunt niște pași simpli pe care i-ai putea pune în aplicare imediat. Iată care sunt:

1. Citește o carte în fiecare zi. Cărțile sunt surse concentrate de înțelepciune. Cu cât mai mult citești, cu atât mai multă înțelepciune câștigi.

2. Învață o nouă limbă. Am realizat că învățarea unei limbi străine este o posibilitate de a te familiariza cu o nouă cultură. Și este un proces care-ți deschide noi orizonturi.

3. Alege-ți un nou hobby. A învăța ceva nou, îți cere să te extinzi în diferite aspecte, fie fizic, mintal sau emoțional.

4. Înscrie-te la un curs nou. Cursurile reprezintă o modalitate foarte bună pentru a dobândi noi cunoștințe și abilități. Acestea nu trebuie să fie de lungă durată. Seminarele și work-shop-urile își au meritele lor.

5. Creează-ți o cameră de inspirație. Mediul îți stabilește starea de spirit. Dacă trăiești într-un mediu inspirat, vei fi astfel pe parcursul întregii zile.

6. Depășește-ți fricile. Fricile ne țin pe aceeași poziție și ne împiedică creșterea. Recunoaște că temerile reflectă zona în care te poți dezvolta. Întotdeauna privesc temerile ca pe un impuls pentru a crește.

7. Îmbunătățește-ți abilitățile personale. Ca și blogger, încerc mereu să-mi perfecționez abilitățile de a scrie. Ca și orator, sunt mereu în încercarea de a-mi îmbunătăți abilitățile de implicare publică.

8. Trezește-te devreme. Atunci când te trezești devreme, mentalitatea este deja setată pentru a-ți oferi un impuls și a fi productiv pe parcursul zilei.

9. Creează-ți un set săptămânal de exerciții fizice. Începe să fii într-o formă fizică de invidiat. Ai putea combina acest set de exerciții, cu câte 30 de minute de jogging. Ai putea opta și pentru yoga, înot, ș.a.

10. Începe să scrii un îndrumar pentru viață. Practic, este o carte care conține elemente esențiale cu privire la modul în care îți poți trăi viața la maxim, scopurile, valorile și obiectivele tale.

11. Scrie o scrisoare pentru viitorul TU. Cum te vezi peste 5 ani? Vei fi la fel? Diferit? Ce fel de persoană vei fi? Asigură-ți o dată în calendarul tău pentru a o deschide. Apoi începe să lucrezi pentru a deveni persoana care ai dori să deschidă acea scrisoare.

12. Ieși din zona de confort. Dezvoltarea vine prin multă muncă și sudoare. Dacă ești prea confortabil – nu vei reuși să crești, ci doar vei stagna. Fă ceva diferit. Expune-te noilor contexte, dezvoltarea ta propriu-zisă va începe în momentul în care vei învăța cum să acționezi în noi circumstanțe.

13. Provoacă pe cineva. Concurența este cea mai bună modalitate de a crește. Setează o provocare și concurează cu un prieten interesat de acest lucru și urmăriți care primul va atinge acel scop.

14. Identifică-ți punctele oarbe. Acest lucru se referă la unghiurile moarte despre care nu suntem conștienți. Unul dintre exercițiile pe care l-am folosit pentru a descoperi locurile oarbe – identificarea tuturor lucrurilor care mă scoteau din minți, mă făceau să mă simt deranjat, ciudat, afectat. Iar după, am luat măsuri pentru a le rezolva.

15. Solicită un feedback. Indiferent de cât de mult încercăm să ne perfecționăm, mereu vom avea locuri oarbe. Feedback-urile ne oferă o perspectivă suplimentară.

16. Fii concentrat pe lista de activități. Începe ziua cu o listă de sarcini și încearcă să o îndeplinești. Acest lucru te va ajuta să rămâi concentrat.

17. Setează-ți scopuri mărețe. Care sunt scopurile, care, odată terminate te vor face să te simți deasupra lumii? Setează-le și începe să lucrezi asupra lor.

18. Cunoaște-ți defectele. Înțelege-le, recunoaște-le și abordează-le.

19. Intră în acțiune. Cel mai bun mod de a învăța și de a lua măsuri este de a începe să acționezi. Dacă aștepți nu vei rezolva nimic. Dacă muncești, vei obține rezultate din care vei avea doar de învățat.

20. Învață de la oamenii care te inspiră. Acești oameni reflectă calități pe care ai dori să le ai. Identifică calitățile pe care le admiri și gândește-te cum le-ai putea dobândi.

21. Renunță la un obicei prost. Dormi până târziu? Nu te antrenezi? Întârzii? Fumezi? Renunță.

22. Cultivă un nou obicei. Cum ar fi cititul, trezitul devreme, sportul, citește un nou articol de dezvoltare personală și meditează.

23. Evită oamenii negativi. După cum spunea Jim Rohn, „Ești media celor 5 oameni cu care îți petreci cel mai mult timp”. Nu petrece prea mult timp în compania oamenilor negativi și învață cum să tratezi oamenii dificili.

24. Învață să faci față oamenilor dificili. Există persoane pe care nu le poți evita, de exemplu cele de la locul de muncă. Învață cum să te comporți cu ele. Îți va prinde bine dacă vei lucra cu oamenii pe viitor.

25. Învață de la prietenii tăi. Gândește-te la calitățile prietenilor pe care ai vrea să le adopți. Ce poți învăța de la ei și cum poți obține acea calitate? Vorbește cu ei, vor fi mai mult decât fericiți să te ajute.

26. Începe un jurnal. O modalitate foarte bună de a obține conștiința de sine. Un proces de auto-reflecție. Pe măsură ce scrii, îți clarifici procesul de gândire, citește ce ai scris la persoana a 3-a. Astfel vei înțelege mai multe lucruri despre tine.

27. Începe un blog despre dezvoltare personală. Pentru a-i ajuta și pe ceilalți să crească, trebuie să fii primul care începe a vorbi. Cititorii se uită peste articolele mele pentru a se perfecționa, ceea ce mă impune să merg și mai departe atât pentru mine, cât și pentru oamenii care mă citesc.

28. Angajează un mentor sau un antrenor. Nu există o modalitate mai rapidă de a-ți perfecționa abilitățile, decât atunci când ai lângă tine o persoană cu care lucrezi pentru obiectivele tale.

29. Reduce timpul petrecut pe chat-uri. Am realizat că chat-urile setate pe modul deschis reprezintă o pierdere de timp. Acest timp ar putea fi folosit eficient în alte activități.

30. Învață să joci șah (sau alt joc de strategie). Șahul este un joc minunat pentru învățarea strategiilor și pentru perfecționarea creierului.

31. Încetează să mai privești TV. Majoritatea emisiunilor și reclamelor de la TV nu au un impact foarte mare. Folosește timpul în mod constructiv pentru alte scopuri. Întâlnește-te cu prietenii apropiați, fă ceea ce-ți place, fă sport…

32. Începe o provocare de 30 de zile. Stabilește-ți un obiectiv pe care trebuie să-l realizezi timp de 30 de zile, indiferent care ar fi acesta.

33. Meditează. Te va ajuta să te liniștești și să fii mai conștient. Am realizat că atunci când meditez înainte de culcare, am nevoie de mai puțin somn. Procesul de curățare este foarte eliberator.

34. Învață arta vorbitului în public. Interesant, vorbitul în public este teama numărul 1 a oamenilor, iar a doua este moartea. Participă la diferite seminare care te vor ajuta să devii un orator de succes.

35. Împrietenește-te cu oamenii de top din domeniile lor. Acești oameni au obținut rezultate datorită atitudinilor, competențelor potrivite și știu cum să facă acel lucru. Ce este mai bine decât să înveți de la oamenii care au trecut prin asta și știu cum să o facă?

36. Renunță la trecut. Îți pare rău de ceva ce ai făcut în trecut? Este timpul să renunți la acel lucru. Dacă te ții legat de trecut, nu poți merge mai departe și nu poți deveni o persoană mai bună.

37. Începe o afacere. Ești interesat de un anumit lucru? De ce nu îl transformi într-o societate care face bani și din care ai putea învăța în același timp? Astfel vei învăța managementul afacerilor, te vei dezvolta și vei avea un avantaj competitiv.

38. Oferă bunătate oamenilor din jur. Niciodată nu poți fi prea bun pentru cineva. Începe să oferi bunătate oamenilor și vei vedea că te vei simți mai bine decât în acest moment.

39. Încearcă să ajungi la oamenii care te urăsc. Este ușor să urăști oamenii care te urăsc, este mai dificil să-i iubești. A fi capabil să ierți, să renunți și să arăți iubire acestor oameni necesită mărinimie și o inimă deschisă. Este un sentiment mult mai plăcut decât atunci când îi urăști înapoi.

40. Ia o pauză. Relaxează-te, reîmprospătează-te și încarcă-ți bateriile pentru lucrurile care te așteaptă.

41. Citește cel puțin un articol de dezvoltare personală pe zi. Reprezintă un mod de a te păstra motivat.

42. Angajează-te în creșterea ta personală. Ai putea citi o mulțime de articole, dar dacă nu te angajezi în creșterea ta personală, nu mai contează ce citești. Ești singurul responsabil de creșterea ta. Rezultatele nu vor fi imediate, dar îți promit că atât timp cât te vei afla pe acest drum, vei începe să vezi schimbări pozitive în viața ta.

Source :

lifehack.org