fb

4 lucruri pe care le-am învățat în 4 ani de singurătate

Să iubești și să vrei să fii iubit e un instinct uman. Cu mult timp în urmă, m-am îndrăgostit, pentru prima data în viață; a fost incredibil. A fost euforic.

Mă simțeam în siguranță, mulțumită de mine și într-o lume în care nimic nu mai conta. Eram îndrăgostită nebunește. Dar lucrurile se schimbă. Circumstanțele și dorințele se schimbă. Oamenii cresc și evoluează în ceea ce ar trebui să devină și ăsta e modul în care viața își urmează cursul.

Asta a fost patru ani în urmă, și am fost singură de atunci. Am sărutat de câteva ori, am avut parte de multe întâlniri proaste și chiar m-am îndrăgostit de cineva, pentru foarte puțin timp. Dar, până la urmă, statutul meu a rămas același: “singură”.

Am trecut de la o relație de lungă durată la alta, dar a doua a fost cu mine însămi. Am realizat că cu cât mai mult timp petreci cu tine însuți și cu cât mai des găsești în tine sursa fericirii și mulțumirii, cu atât mai mici sunt șansele că te vei mulțumi cu o viață ”simplă”.

În cei patru ani am absolvit o facultate, am studiat peste hotare, am călătorit prin lume și am tăiat câteva puncte de pe lista mea ”lucruri de făcut înainte să mor”. Nu pot să zic că atâtea s-au întâmplat și atunci când eram într-o relație.

Și totuși, nu vreau să zic că visurile nu pot fi atinse atât timp cât ești într-o relație. Când ai persoana potrivită lângă tine, poți ajunge foarte departe, poate chiar mai departe decât ți-ai imaginat.

Iată patru lucruri pe care le-am învățat în cei patru ani: partea bună, partea rea și partea urâtă.

Ai nevoie de timp pentru a te deprinde

Când lumea cu care erai deprinsă se oprește brusc, îți ia puțin timp să te deprinzi. Timp în care încerci să-ți dai seama cum să fii singură din nou. În această perioadă o mulțime de reproșuri inutile și neplăcute apar, atunci când încerci să îți aduci viața în ordine. Încearcă să eviți asta cu orice cost. Este un proces simplu de ajustare, care te va ajuta să ieși din rutina cu care erai deprinsă. Cu fiecare zi care trece, procesul este din ce în ce mai ușor.

Jocul comparațiilor

Fără a o ști, compari orice detaliu din prezent cu experiențele din relația trecută și faci asta pentru că ele sunt unicul tău obiect comparabil. Este, totuși, o joacă proastă, pentru că nu există două persoane care să arate la fel, și în timp ce ești ocupată cu compararea, ai putea să pierzi din vedere calitățile pe care persoana în cauză ți le poate oferi.

Toți suntem unici, și fiecare persoană pe care o întâlnești are proprille părți negative și positive, așa cum le ai și tu. De ce să-ți compare trecutul cu prezentul și viitorul tău? Nimeni nu vrea același episod, ci următorul.

Masa pentru o persoană

Personal, nu am fost niciodată înfricoșată să mănânc singură, sau să merg neînsoțită la vreun eveniment. Motto-ul meu e ”de ce nu?”. Funcționează. Când ești singură, înțelegi că vor exista lucruri pe care vei vrea să le faci, dar crezi că nu ai compania necesară pentru a le face (prietenul, de exemplu).

Poate fi o seară în oraș de Ziua Sfântului Valentin, sau alte ocazii similare. Dar, după un timp, vei avea curajul să mergi la evenimente de acest tip fără însoțire specială. Vei fi surprinsă de cât de distractiv poate fi.

Clișeul – cunoaște-te pe tine

Încercam să-l evit pe acesta cu orice preț, dar meditând asupra lucrurilor pe care viața singuratică m-a învățat, conceptul de ”timpul petrecut în singurătate îți dezvăluie multe despre dorințele și caracterul tău” îmi tot revenea în minte.

Advertisement

Începi să-ți înțelegi mai bine propriile dorințe, nemulțumiri, nevoi și defecte. Într-un final, asta se întâmplă pentru că te poți gândi doar la tine la un nivel atât de profund.

Există o singură persoană pentru care merită să-ți faci griji, și aceea ești tu.

via: novapost