fb

4 lucruri de care trebuie să ții cont dacă iubești un om indecis în relație

Orice relație amoroasă e o adevărată artă! Ea are nevoie de un efort enorm, pentru a fi construită și consolidată într-un mod corect.

De aceea, nu fiecare e gata să se angajeze total, până când nu e pregătit pentru astfel de experiențe.

Totuși, există oameni care se aruncă într-o relație, fără a ține cont de toate particularitățile specifice a partenerului lor potențial și până la urmă – ajung să regrete alegerea făcută. În realitate totul e mult mai simplu.

Chiar și relațiile cu cei mai complicați parteneri devin cu timpul mult mai simple, dacă le cunoști parolele de acces.

În acest sens, venim cu o serie de indici – cheie de care trebuie să ții cont, atunci când partenerul tău analizează lucrurile prea mult:

1. Ei au nevoie de compasiunea ta

Astfel de parteneri au, de regulă, o fire foarte sensibilă. Ei nu sunt dependenți doar de ceea ce văd și simt ei înșiși, dar și de ceea ce observă în comportamentul tău în raport cu ei. Din acest motiv e foarte important să le creăm suficient confort psihologic, îngrădindu-i de la frustrare și drept efect – interpretare greșită a lucrurilor. Deci, haideți să fim mai înțelegători cu cei dragi!

2. Comunicarea calitativă determină totul!

A ști cum să-ți comunici corect sentimentele, trăirile și emoțiile unui om ce ,,supragândește” lucrurile e o adevărată provocare.

E foarte important să instalăm o conexiune reciprocă durabilă prin intermediul încrederii, compasiunii și actului de a-ți cere scuze ori de câte ori ai spus sau ai făcut ceva greșit. În acest fel vei preveni ideile incredibile din capul partenerului tău.

3. Înțelege – asta nu e vina lor!

Trebuie să-ți dai seama că tendința lor de a gândi prea mult și detaliat lucrurile nu e vina lor. Asta e o trăsătură psihologică apărută drept efect la o anumită educație și e foarte complicat să o arunci așa pur și simplu din capul tău.

E bine ca ei să fie conștienți de această abordare toxică a lucrurilor, dar tu nu trebuie să-i presezi sau judeci pentru asta, pentru că, cu siguranță, nu ei au ales să fie așa.

4. Ei își doresc să te vadă sigură de propriile puteri

Tendința unui partener de a supraanaliza lucrurile poate cauza extrem de multe conflicte și neînțelegeri într-o relație. Din motiv că acești oameni au întotdeauna dubii, ei vor vrea să se reasigure, în mod constant, de auteticitatea iubirii tale față de ei.

Deci, dacă vei arăta prin toată ființa ta că ești sigur în sentimentele tale și în alegerea pe care ai făcut-o, ei vor fi calmi și satisfăcuți. Important e să fii suficient de convingător!