fb

4 lecții motivaționale pe care le putem învăța de la copii

Mulți oameni consideră că atunci când au nevoie de un plus de motivare pentru a-și atinge obiectivele personale și profesionale, trebuie să recurgă la mentorii mai în vârstă pentru consultanță sau la persoanele care au obținut același lucru înaintea lor.

Totuși, copiii oferă de multe ori lecții de care orice adult poate beneficia. Adesea aceasta se datorează faptului că ei încă mai acționează liber, nefiind influențați de experiențele lor sau de lumea înconjurătoare.

Nu există posibilitatea de a te întoarce în timp pentru a avea aceeași viziune ca și copii, dar există câteva lecții importante pe care le poți lua din perspectiva din care ei privesc lumea.

Nu încetează niciodată să cerceteze

Copii au abilitatea de a adresa șiruri de întrebări cu scopul de a afla totul, de la „de ce zboară pasărea?” la „de unde vin copiii?”. Această abilitate de a fi mereu în căutarea lucrurilor noi îți poate deschide noi oportunități, pasiuni și căi pe care nu le-ai luat în calcul până acum.

Nu au frică de greșeli

Pot încerca de o sută de ori să își lege șireturile. Cu toate că o fac greșit, vor continua până vor reuși, indiferent dacă eșuează de mii de ori. Pot încerca să se ridice de 50 de ori, fără succes, dar asta nu înseamnă că se vor opri. Aceasta se datorează faptului că nu sunt la fel de presați de societate ca noi, adulții, atunci când eșuăm. Dacă am aborda toți eșecurile în acest fel, mulți dintre noi ar fi mult mai aproape de succes.

Sunt curajoși

Fie că sunt gata să sară în apă fără a ști să înoate, fie că vor să se urcă pe un acoperiș înainte de a putea merge bine, copiii se avântă în situații periculoase fără teamă.

Nu trebuie să ai frică de necunoscut, chiar dacă nu știi cu ce se va termina. Fii curajos în drumul spre realizarea viselor, iar dacă nu reușești, măcar pretinde că ești astfel pentru a putea merge mai departe.

Nu au frică de visele mari

Mulți adulți simt frica de a-și seta vise prea mari, pentru că se tem de eșec sau de ce vor spune alte persoane. Copii nu au acest tip de inhibare. Ei visează să devină astronauți, prințese, președinți. Sunt vise irealizabile pentru adulți. Pentru copii însă, acestea par destul de reale. Scapă de această teamă, pentru că nici nu bănuiești unde te pot duce visele mari.

Foto: mamicileiubesc.ro

Articol original pe: addicted2success.com