4 fraze pe care nici într-un caz nu trebuie să le spui fostului iubit!

Dacă la momentul dat treceți printr-o perioadă psihologică complicată cauzată de întreruperea unei relații îndelungate, atunci trebuie să știți care sunt acele lucruri care nu trebuie spuse fostului partener. Iată care sunt acestea:

1. Mi-e dor de tine

Cu toții suntem oameni, toți avem slăbiciuni și toți purtăm o anumită sensibilitate în suflet. Și credeți-mă, e absolut necesar să ne exteriorizăm vulnerabilitatea, ca să ne despovărăm existența, dar… e important să alegem oamenii corecți pentru a face acest lucru.

Foștii parteneri nu sunt persoanele cele mai bune în acest sens, din motiv că ei ar putea profita de starea psihologică în care te afli. Iată de ce trebuie să găsești putere în inima ta și să reziști.

2. Te iubesc

Haideți să privim realitatea în ochi, e foarte posibil ca afecțiunea pentru fostul partener să nu fi dispărut încă din inima ta, dar odată ce te-ai angajat într-o schimbare de viață atât de fundamentală – renunțarea la o relație îndelungată, atunci ar trebui să fii suficient de conștientă de toată nefericirea pe care ți-a provocat-o acea relație.

Acest ,,te iubesc” ce-ți bântuie lumea lăuntrică asemeni unui ecou absurd și nemilos… draga mea, trebuie să-i reziști și să-l suprimi.

3. Te urăsc

E adevărat că această confesiune agresivă comportă o esență dualistă. Pe de o parte ea pare să însemne o distanțare categorică de la fosta iubire, iar pe de altă parte – un semnal de alarmă că suferi, gândindu-te la el 24/7.

Fii atentă cu afirmații atât de categorice, ele îți pot crea o aparență deloc favorabilă + atunci când furtuna se va calma ai putea regreta cele spuse.

4. Hai să rămânem prieteni

Cât de banală ar părea această idee la prima vedere, credeți-mă, aici e vorba de un adevărat MIT, imposibil de a fi transpus în realitate, fără a provoca durere lăuntrică.

Cum ai putea prieteni cu o persoană ce ți-a fost apropiată trupește și sufletește sau care ți-a cunoscut factura psiho-emoțională mult mai profund decât au făcut-o toți ceilalți, iar acum i-ai închide accesul pe care l-a avut până acum…

Relațiile voastre n-ar mai fi aceleași. Ai suferi văzându-l alături de alte femei, făcând lucruri care ți-ar provoca durere.

Învață-te să stabilești o limită corectă în acțiuni și cuvinte și atunci vei putea fi, cu adevărat, fericită!

Sursa :