4 drepturi pe care niciodată nu trebuie să le sacrifici de dragul unei relații

Dragostea trebuie să permită celor două persoane independente care formează un cuplu să se respecte reciproc, rămânând ele însele. Pentru a menține o relație frumoasă, de lungă durată, trebuie să facem compromisuri. În unele situații e necesar să facem lucruri pe care posibil să nu dorim să le facem, pentru a ne susține partenerul.

Există o linie clară între sprijin și compromis de dragul unei relații. Într-o relație, fiecare din parteneri are drepturile sale, care se referă la lucrurile pe care cei doi trebuie să le susțină pentru a nu pierde controlul asupra sa, dar și asupra relației sale.

Dreptul la timpul liber

Într-o relație sănătoasă, ambii parteneri trebuie să înțeleagă nevoia de timp personal pentru a ușura stresul de zi cu zi. A petrece ceva timp separat unul de celălalt este firesc și chiar util.

Dreptul la credință

Niciodată nu trebuie să criticăm pe cineva pentru lucrurile în care crede. Mulți oameni se întâlnesc, se iubesc și aleg să fie împreună, în ciuda diferitelor viziuni. Principalul detaliu este respectul dintre două persoane și sinceritatea.

Dreptul la confidențialitate

Faptul că o persoană vrea să-și păstreze doar pentru ea unele gânduri și să le țină în secrete nu înseamnă că are ceva de ascuns. Cu toții avem nevoie de spațiu personal și nimeni din această lume nu trebuie să știe ce gânduri avem în cap sau ce sentimente avem în inimă.

Dreptul de a lua deciziile importante

Chiar dacă cineva este condus doar de intenții bune, luarea deciziilor importante fără participarea partenerului sugerează că cineva încearcă să dețină un control asupra celui de lângă el.

Sursa :