4 deprinderi toxice care te împiedică să te dezvolți și să fii un om împlinit

Există o serie de deprinderi toxice pe care le-ai căpătat de-a lungul vieții. Anume ele te împiedică să te dezvolți și să fii fericit!

De-a lungul timpului am avut o problemă a cărei existență nici nu o intuiam. În nenumărate situații, ea devenea pentru mine un obstacol. Ea se manifesta destul de des, atât cât să îmi submineze orice progres. Acum, când am conștientizat acea problemă, observ că toți din jurul meu o au.

Dacă o să te debarasezi de acest obicei, vei avea succese de neimaginat. Vei merge înainte cu o viteză la care nici nu ai visat.

Descoperirea adevărului

”Disciplina este libertate” – Jocko Willink.

Adevărul este că mulți oameni celebrează succesul prea devreme. Am asimilat acest adevăr după ce am citit o carte pentru copii, pe care mi-a recomandat-o prietenul meu. Cartea se numește ”Drumul unui copil este un război”, scrisă de Jocko Willink.

În carte, un băiețel care nu poate înota, care nu poate să se apere în fața băieților mai mari, care nu știe tabla înmulțirii și care nu poate face flotări se adresează după ajutor unchiului său, care este în marină. Ulterior, unchiul își învață nepotul cum trebuie să se schimbe și să se perfecționeze.

Unchiul își pune nepotul să facă zece flotări. Acesta face doar patru, dar sare în sus de bucurie, căci până atunci nu făcuse niciuna. Unchiul nu îi împarte bucuria, pentru că sarcina a fost alta: să facă zece flotări.

Nu celebra până nu ai executat până la urmă o sarcină

”Cunoașterea locului unde este pusă capcana, este primul pas în evitarea acesteia” – Frank Herbert

Majoritatea oamenilor se simt eliberați mental când ceva bun se întâmplă cu ei. Dintr-un motiv ei nu mai simt presiune și își permit să se relaxeze.

Pentru mulți din noi, tendința de a sărbători înainte de timp a devenit un obicei. Mesajul lui Jocko Willink este unul profund: nu sărbători până nu ai terminat ce ți-ai propus.

Micile victorii sunt un lucru bun, dar tu ai de învins un război. Nu lăsa micile victorii să stea în calea celor mari.

Nu renunța la ceea ce îți dorești cu adevărat, în favoarea unei plăceri de scurt timp.

Încălcarea regulilor

”Arta înțelepciunii constă în faptul de a ști când poți să ignori ceva” – William James

Majoritatea oamenilor nu vor să depună prea mult efort pentru a avea succes. Gustul primei victorii este premisa de a înceta a mai face ceva.

Acest lucru este însă greșit. Eu am făcut această greșeală de sute de ori.

Vânzarea trofeului

”Dacă nu ai observat capcana, nu da vina pentru asta pe vânător” – T. T. Escurel.

Cu mulți ani în urmă am auzit o poveste despre un războinic spartan care a câștigat la una din competițiile Jocurilor Olimpice. Pentru victoria sa el a primit un trofeu, pe care însă la vândut în scurt timp.

Războinicul a acceptat cu bucurie trofeul, dar acesta a fost doar un simbol al victoriei sale. Trofeul a fost o întruchipare a realizărilor sale. Cu toate acestea, războinicul s-a concentrat doar asupra barometrului său intern de succes.

Nu permite bucuriei provocate de o mică victorie să te distragă de la esența sa.