4 convingeri greșite pe care rațiunea noastră ni le insuflă de-a lungul vieții

Există o serie de convingeri, care sunt înrădăinate în cele mai abisale colțuri ale creierului nostru. Obișnuim să le tratăm ca fiind firești, respectându-le, întrucât ele mai sunt și alimentate de societate. Dar în realitate, ele ne otrăvesc viața datorită energiei toxice pe care o comportă. E timpul să încetăm să le mai ignorăm. Iată care sunt acestea:

Alți oameni vor avea mai mult succes în asta, decât mine

Oamenii care se tem cel puțin să încerce, tind să creadă că alții sunt mai buni decât ei. Aceasta este o minciună autoinsuflată, care îi împiedică să ia atitudine și să-și schimbe viața.

Vom da un exemplu. O persoană cu stima de sine scăzută nu se duce la un interviu organizat într-o companie de prestigiu, pentru că este sigură că nu va putea niciodata sa obțină acest job. De ce? Pentru că după părerea ei, sunt mulți oameni care sunt mai buni decât ea, de aceea n-are sens să-și piardă timpul la acest interviu. Dar acest lucru nu e adevărat. Fiecare persoană are o șansă. Succesul triumfă asupra eșecului când calitatea efortului depus și dedicația unui scop întrece frica de a nu reuși.

Nu pot trăi fără a avea un partener

Oamenii care nu pot fi fericiți singuri, nu vor găsi niciodată fericirea lângă o altă persoană. Ei sunt dependenți de oamenii din jurul lor și nu știu cum să savureze prezența propriei persoane. Iar această convingere este deosebit de toxică.

Iubiți-vă așa cum sunteți și învățați-vă să vă bucurați de timpul petrecut cu voi înșivă. Veți vedea cât de fain vă puteți simți, fără a avea un partener.

Viața este un lucru trist și nedrept

Pesimismul provine din neîncrederea în propria persoană. De aceea, oamenii pesimiști tind să-i învinovățească pe toți și pe toate pentru lucrurile rele care li se întâmplă. Ei dau vina pe viață, pe Dumnezeu și pe cei din jurul lor pentru toate nenorocirile.

De aceea există convingerea că viața este nedreaptă. De fapt, suntem modelați de deciziile pe care le luăm și alegerile pe care le facem. Singurul lucru care nu este controlat de noi este moartea. În rest rămânem a fi arhitecții propriului destin.

În orice caz, viața este viața, cu suișurile și coborâșurile ei. Nu trebuie să o blamăm violent pentru tot ce ni se întâmplă. Asta nu ne va face mai fericiți.

E prea târziu

Într-adevăr, nu este niciodată prea târziu să faci ceva. Puteți găsi întotdeauna un loc de muncă nou sau o nouă dragoste. Puteți găsi un hobby în orice moment. Nu contează ce vârstă aveți, întotdeauna veți găsi ceva, care vă va anima sufletul și care vă va ajuta să fiți util.

Viața continuă. Nimic nu sa terminat atâta timp cât suntem în viață.

Sursa :