fb

4 adevăruri pe care Dumnezeu vrea să ți le amintești întotdeauna atunci când îți este greu pe suflet

Fiecare dintre noi a avut acele zile sau chiar ani, în care viața pare că nu mai are sens. 

Am avut perioade îndelungate în care nu-mi ieșea bine absolut nimic și toate încercările de a o lua de la capăt rezultau a fi un eșec complet. Am avut zile pline de frustrare atunci când credeam că absolut nimic nu îmi va reuși.

Acea dimineață a fost una din ele…

Îmi pregăteam copiii de școală, ceea ce necesită efort, iar eu sunt uimit cum se descurcă soția mea cu toate aceste lucruri. Pe lângă fiul care plângea și cei pe care trebuia să-i duc la școală, la bucătărie era o mulțime de gunoi, scutece murdare pe podea, chiuveta era murdară de pastă de dinți, toată casa era o catastrofă totală. Când, într-un sfârșit am ieșit din casă, unul din fii și-a adus aminte că a uitat ceva și s-a întors înapoi. Ușa nu era încuiata așa că în casă a intrat o pasăre.

A trebuit să găsesc o modalitate de a scăpa de ea, dar în același timp foarte repede pentru a duce copiii. În cele din urmă, am alungat pasărea din casă, am urcat copiii în mașină, dar de îndată ce am ieșit pe autostradă, un camion de gunoi mi-a ieșit la depășire, s-a pus în fața mea și își continua drumul cu practic 10 km/h, plus la toate se oprea la fiecare casă. Nu mai știam ce să fac: să urlu sau să râd de ce se întâmpla?!

O singură dimineață stresantă nu este capabilă să îți strice viața atât de mult, pentru că se întâmplă o serie de evenimente diferite, dar atunci când stresul ține o perioadă îndelungată, nu ai un job și bani, ești bolnav, ai probleme în familie sau alte situații pe care le poți întâlni în viață, atunci stresul și grijile ți se par de nesuportat. Mai jos îți ofer 4 situații pe care le-am învățat în timpul perioadelor dificile din viață. Acestea m-au ajutat și sunt 100% sigur că te vor ajuta și pe tine.

Lupta în viață este inevitabilă, dar dacă câștigă sau pierde, fiecare decide pentru sine. Aceste 4 reguli de bază îți pot schimba viața:

1. Ține minte, caracterul tău trebuie să fie, întotdeauna, mai puternic decât circumstanțele

Nu putem prezice întotdeauna ce se poate întâmpla cu noi, dar putem face față oricărei situații. În astfel de momente încetez să mă mai jelui și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate lucrurile bune pe care le-a făcut pentru mine, iar toate dificultățile, dintr-o dată, nu mai par atât de semnificative. Întotdeauna adoptă o atitudine pozitivă față de tot și alungă gândurile rele, indiferent de problemele apărute în viața ta.

2. Toate neplăcerile doar te întăresc

Dumnezeu îți trimite dificultăți în viață, pentru a te face mai puternic, pentru a te face să crezi și să fii persistent, dar doar dacă îi permiți. Toate suferințele din viață un scop.

3. Amintește-ți, planurile Domnului sunt îndreptate să aducă doar beneficii

Planurile lui Dumnezeu sunt întotdeauna diferite decât cele pe care le-am planificat, dar întotdeauna ne conduc spre ceva mai bun. Trebuie să ai răbdare, învață să aștepți în loc să plănuiești ceva pentru propriul drum.

Advertisement

4. Dumnezeu nu te va părăsi niciodată

Uneori ai putea simți că trebuie să depășești toate încercările de unul singur, dar nu uita că Dumnezeu nu părăsește pe nimeni. Nu-ți pierde speranța.

Sursa: familyshare.com