fb

20 de gânduri sincere spuse de Paulo Coelho, care te vor ajuta să reflectezi asupra propriei vieți

Oferă câteva minunte acestui articol și te vei alege cu răspunsuri la unele întrebări complicate care îți sufocă gândurile și totodată vei găsi soluții unor probleme dificile din viața ta.

20 de gânduri sincere spuse de Paulo Coelho, care te vor ajuta să reflectezi asupra propriei vieți:

1. Dacă nu poţi sta lângă un om când îi este greu, nu ai dreptul să stai lângă el nici când îi este bine.

2. Când avem în faţa ochilor nişte mari comori, nu ne dăm seama niciodată. Oamenii nu cred în comori.

3. Universul ne ajută întotdeauna să luptăm pentru visele noastre, oricât ar părea ele de nebuneşti, pentru că sunt visele noastre şi doar noi ştim cu ce preţ le visăm.

4. Acceptă ce-ţi oferă viaţa şi încearcă să bei din fiecare cupă. Toate vinurile trebuie să fie gustate; unele trebuie să fie doar sorbite, dar în cazul altora, sticla trebuie băută până la fund.

5. În faţa unui psihiatru oamenii vorbesc mai deschis decât în faţa unui preot, deoarece medicul nu poate ameninţa cu infernul.

6. Există două feluri de idioţi: cei care renunţă să facă ceva pentru că au primit o ameninţare şi cei care cred ceva pentru că ameninţă.

7. Ca să-l întâlnim pe Dumnezeu, e destul să privim în jurul nostru.

8. Fiecare primeşte un nume când se naşte, dar trebuie să fie în stare să-şi boteze viaţa cu un cuvânt care să-i dea un sens.

9. Atunci când spui “da” celorlalţi, asigură-te că nu-ţi spui “nu” ţie însuţi.

10. Fiecare zi din viaţa omului este o noapte întunecată. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în următorul minut şi chiar şi aşa oamenii merg înainte. Pentru că ei cred. Pentru că au credinţă.

11. Duşmanul nu este cel care stă în faţa ta, cu spada în mână. E cel care este lângă tine, cu pumnalul la spate.

12. Oricine a pierdut ceva care gândea că-i este predestinat pentru totdeauna ajunge să înţeleagă că nimic nu-i aparţine cu adevărat.

13. Dragostea nu e un obicei, un angajament sau o datorie. Dragostea există, pur şi simplu. Fără definiţii. Iubeşte şi nu-ţi pune prea multe întrebări. Doar iubeşte!

14. Într-o zi te vei trezi şi vei constata că nu mai ai timp să faci ce ţi-ai dorit. Fă ceea ce-ţi doreşti acum.

15. Stăpânim deja energia vântului, a mărilor, a soarelui, dar ziua în care vom şti să dominăm energia iubirii va fi la fel de importantă, ca şi aceea în care am descoperit focul.

16. Poate că părinţii noştri au greşit şi se tem să nu comitem şi noi aceleaşi greşeli. Sau poate n-au greşit niciodată şi atunci nu ştiu cum să ne sfătuiască la nevoie.

17. Niciodată nu putem judeca viaţa celorlaţi, pentru că fiecare îşi cunoaşte propria durere şi renunţare. Una este să crezi că eşti pe drumul cel bun şi alta e să crezi că drumul tău e unic.

18. Atunci când nu stăpâneşti un domeniu, când nu ai proprietatea exactă a termenilor, e preferabil să taci. Riscul de a deveni ridicol este direct proporţional cu numărul de cuvinte pe care le rosteşti.

19. Oamenii vor să schimbe totul, dar, în acelaşi timp, ar dori ca totul să rămână la fel.

20. Prezentul este sărbătoarea care trebuie trăită prin învăţămintele din trecut şi visurile din viitor.