„Încetează să respingi relațiile noi, doar pentru că cele vechi nu au mers”. 30 de lucruri pe care nu trebuie să le mai faci. Niciodată!

„Nimeni nu poate merge în trecut pentru a o lua de la capăt, dar fiecare poate începe astăzi pentru a face un nou sfârșit.” (Maria Robinson)

Dar, înainte de a începe procesul de transformare, trebuie să încetezi să mai faci lucrurile care nu-ți permit să te dezvolți.

Iată câteva idei pentru a începe:

Încetează să mai petreci timpul cu oamenii nepotriviți. – Viața este prea scurtă pentru a o petrece cu oamenii care-ți fură fericirea. Dacă cineva te vrea în viața lui, va face loc pentru tine. Nu trebuie să lupți deloc.

Niciodată nu insista să demonstrezi ceva unei persoane care nu te apreciază. Și ține minte, nu oamenii care îți sunt alături la bine îți sunt prieteni adevărați, ci oamenii care sunt lângă tine atunci când îți este cel mai greu.

Încetează să mai fugi de problemele tale. – Confruntă-le cu cap. Nu, nu va fi ușor. Nu există nici o persoană în lume care ar suporta o lovitură extrem de ușor. Nu suntem în măsură să ne rezolvăm instantaneu problemele.

Nu suntem construiți astfel. De fapt, suntem creați pentru a ne supăra, întrista, suferi, împiedica și cădea, pentru că scopul vieții este – să-ți înfrunți problemele, să înveți, să te adaptezi și să le rezolvi pe parcursul timpului. Acestea ne modelează și ne transformă în persoana care devenim.

Încetează să te mai minți. – Poți minți pe oricine în lumea asta, dar nu te poți minți pe tine. Viața noastră se îmbunătățește doar când profităm de șansele care ne apar, iar prima și cea mai dificilă oportunitate este să fim sinceri cu noi înșine.

Încetează să-ți mai pui propriile nevoi pe planul doi. – Cel mai dureros este să te pierzi pe tine atunci când iubești prea mult pe cineva și să uiți că și tu ești special. Da, ajută pe alții, dar, în primul rând, ajută-te pe tine. Dacă există vreun moment să-ți urmezi pasiunea și să faci ceea ce contează pentru tine, acel moment este acum.

Încetează să mai încerci să fii cineva care nu ești. – Una dintre cele mai mari provocări în viață este să fii tu însuți într-o lume în care încearcă să te facă ca toți ceilalți. Întotdeauna cineva va fi mai frumos, mai deștept, mai tânăr, dar niciodată nu vor fi tu.

Nu te schimba pentru ca oamenii să te placă. Fii tu însuți și oamenii potriviți te vor iubi pentru ceea ce ești.

Încetează să mai fii prins în trecut. – Nu poți începe un nou capitol din viața ta, dacă continui să-l recitești pe ultimul.

Încetează să mai ai frica de a face greșeli. – A face ceva și a greși este de cel puțin 10 ori mai productiv decât a nu face nimic. Fiecare succes are o listă de eșecuri în spate, iar fiecare eșec te duce mai aproape de succes. Sfârșești prin a regreta lucrurile pe care NU le-ai făcut, decât cele pe care le-ai făcut.

Încetează să te mai cerți pentru greșelile anterioare. – Putem iubi persoana nepotrivită și putem plânge din cauza greșelilor, dar indiferent de cât de rău poate fi, un lucru este sigur: greșelile ne ajută să găsim persoana și lucrurile potrivite pentru noi.

Cu toții facem greșeli, luptăm și chiar regretăm acțiuni din trecut. Fiecare lucru care ți s-a întâmplat vreodată te-au pregătit pentru momentele care urmează să vină.

Încetează să mai încerci să-ți cumperi fericirea. – Multe dintre lucrurile pe care le dorim sunt scumpe. Dar adevărul este că, lucrurile care ne satisfac într-adevăr sunt absolut gratuite – dragostea, zâmbetele și lucrul asupra pasiunilor noastre.

Încetează să mai cauți fericirea în alte persoane. – Dacă nu ești fericit cu ceea ce ești în interior, nu vei fi fericit nici cu altcineva. Trebuie să cauți acea stabilitate în propria ta viață, înainte de a o putea împărtăși cu altcineva.

Încetează să mai fii inactiv. – Nu te gândi prea mult, astfel îți vei crea probleme care nu au fost acolo din capul locului. Evaluează situațiile și ia măsuri decisive. Nu poți schimba ceea ce refuzi să confrunți. Progresele implică riscuri. Timp. Nu poți avansa, dacă picioarele îți sunt blocate în același punct.

Încetează să mai gândești că nu ești pregătit. – Nimeni nu se simte 100% pregătit atunci când se ivește o șansă. Cele mai multe oportunități semnificative în viață ne forțează să trecem dincolo de zona de confort, ceea ce înseamnă că, la început, nu te vei simți confortabil în totalitate.

Încetează să te mai implici în relații pentru motive greșite. – Relațiile trebuie alese cu înțelepciune. Mai bine ești singur, decât într-o companie proastă. Nu este nevoie să te grăbești. Dacă ceva este predestinat, se va întâmpla – la momentul potrivit, cu persoana potrivită și pentru cel mai bun motiv. Îndrăgostește-te atunci când te simți pregătit, nu atunci când te simți singur.

Încetează să mai respingi relațiile noi, doar pentru că cele vechi nu au mers. – Vei realiza că, în viață, există un scop pentru toate persoanele pe care le cunoști. Unele te vor testa, altele te vor folosi, iar altele te vor învăța. Dar, cel mai important, unii vor scoate tot ce e mai bun din tine.

Încetează să mai concurezi cu alți oameni. – Nu te îngrijora de ce fac alții mai bine decât tine. Concentrează-te pe a doborî, în fiecare zi, recordurile înregistrate de tine. Succesul este o luptă pe care trebuie să o ai doar cu tine.

Încetează să mai fii gelos pe alții. – Gelozia este arta de a număra binecuvântările altora și nu ale tale. Întreabă-te: „Ce lucruri, pe care le am eu, și le doresc ceilalți?”.

Încetează să te mai plângi și să îți pară rău pentru tine. – Viața este plină de urcușuri și coborâșuri dintr-un motiv: pentru a-ți crea drumul predestinat ție. Este posibil să nu vezi și să nu înțelegi tot ce se întâmplă și ar putea fi destul de greu.

Dar, amintește-ți de toate greutățile care ți-au fost aruncate în trecut. Vei înțelege că anume ele te-au adus într-un loc mai bun și te-au transformat într-o persoană mai bună. Zâmbește! Lasă-i pe toți să vadă că ești și vei fi întotdeauna mai puternic decât ai fost ieri.

Nu mai fi ranchiunos. – Nu păstra ura în inima ta. Te vei răni mai mult pe tine, decât pe oamenii pe care-i urăști. Iertarea nu spune: „Este în regulă ceea ce mi-ai făcut”, ci spune „Nu voi lăsa ca ceea ce mi-ai făcut să-mi ruineze fericirea pentru totdeauna”.

Iertarea este răspunsul… renunță, găsește-ți pacea și eliberează-te! Și, ține minte, iertarea nu este doar pentru alți oameni, ci este și pentru tine. Trebuie să te ierți, să mergi mai departe și să faci mult mai bine data viitoare.

Nu le mai permite celorlalți să te coboare la nivelul lor. – Refuză să-ți cobori standardele de dragul celor care refuză să le ridice pe ale lor.

Încetează să-ți mai pierzi timpul încercând să dai explicații altora. – Prietenii tăi nu ai nevoie de ele, iar dușmanii oricum nu le vor crede. Fă doar lucrurile care par corecte pentru inima ta.

Nu mai face aceleași lucruri iar și iar, fără a lua o pauză. – Timpul pentru a respira adânc este atunci când nu ai timp pentru asta. Uneori trebuie să fii mai departe pentru a vedea lucrurile mai clar.

Încetează să mai omiți frumusețea lucrurilor mici. – Bucură-te de lucrurile mici, pentru că, într-o zi, ai putea privi înapoi și ai putea descoperi că erau lucruri grandioase. Cea mai mare parte a vieții tale va fi plină de momente mici, dar semnificative pe care le-ai petrecut cu cineva care, într-adevăr, contează pentru tine.

Nu mai încerca să faci lucrurile perfect. – Lumea reală nu recompensează perfecționiștii, recompensează oamenii care duc lucrurile la un bun sfârșit.

Încetează să urmezi calea cea mai ușoară. – Viața nu este ușoară atunci când plănuiești să realizezi ceva măreț. Nu alege calea cea mai ușoară. Fă ceva extraordinar.

Nu te mai comporta ca și cum totul este în regulă, atunci când nu este. – Este în regulă să fii trist pentru puțin timp. Nu trebuie să pretinzi că ești întotdeauna puternic și nu trebuie să dovedești, în mod constant, că totul merge bine. Nici nu trebuie să-ți faci griji de părerile oamenilor. Plângi dacă ai nevoie – este sănătos să o faci. Cu cât mai repede o faci, cu atât mai repede vei fi capabil să zâmbești din nou.

Nu-i mai învinui pe ceilalți pentru necazurile tale. – Realizarea viselor tale depinde de responsabilitatea pe care ți-o asumi pentru propria viață. Când îi învinuiești pe alții pentru lucrurile care ți se întâmplă, renunți la responsabilitatea ta, pentru că oferi altora puterea pentru acea parte a vieții tale.

Nu mai încerca să fii totul pentru toată lumea. – Este imposibil să o faci, iar încercarea doar te va consuma. Dar, zâmbetul unei persoane poate schimba lumea. Poate nu toată, dar lumea ei. Așadar, restrânge-ți obiectivul.

Nu-ți mai face atâtea griji. – Grijile nu vor îndepărta sarcinile de mâine, dar vor îndepărta bucuriile de azi. O modalitatea de a verifica dacă merită să-ți faci griji este să-ți adresezi aceste întrebări: „Va conta aceasta peste un an? Peste trei? Peste cinci?”. Dacă nu, atunci nu te mai îngrijora atât.

Nu te mai concentra pe ceea ce nu vrei să se întâmple. – Concentrează-te pe ceea ce vrei să se întâmple. Gândirea pozitivă este prim-planul fiecărei povești de succes. Dacă te trezești în fiecare dimineață cu gândul că ți se va întâmpla ceva minunat și dacă vei acorda mai multă atenție, vei descoperi că ai dreptate.

Încetează să nu mai fii recunoscător. – Indiferent de ziua pe care o ai, fii recunoscător pentru viața ta. Cineva, în altă parte, luptă cu disperare pentru viața lor. In loc să te gândești la lucrurile care îți lipsesc, încearcă să te gândești la lucrurile pe care le ai, dar le lipsesc altora.

Sursa :