3 strategii înțelepte, care te vor ajuta să faci față veștilor proaste

Veștile rele se numesc așa, pentru că ele nu plac nimănui. Singura modalitate de a le evita complet este să te îndepărtezi de toată lumea și de toate evenimentele.

Să pleci undeva pe o insulă pustie și să nu auzi nici vești bune, nici vești rele. Dar merită oare să faci acest lucru? Desigur că nu!

Dacă îți schimbi percepția despre aceste vești rele, îți va fi mult mai ușor să le faci față. Da, tot te vor deranja, dar nu trebuie să le lași să te prindă în mrejele lor și să te transforme într-o epavă emoțională. Îți este frică că nu această veste a fost cea mai rea, dar că poate urma alta, apoi încă una, și încă una și nu poți să te eliberezi nicicum de toate aceste frici.

Emoțiile pe care le simți sunt amestecate cu toate aceste frici și mintea ta se transformă într-un amestec de furie, disperare, vinovăție, sentimente de trădare sau chiar iubire. Veștile proaste vin la toți și nimeni nu le poate opri. Cum ai putea să te descurci cu toate veștile rele?

Context.

Încearcă să pui veștile proaste într-o casetă, astfel îi vei oferi contextul de care ai nevoie. Gândește-te la toate lucrurile bune, frumoase din viața ta sau chiar pot fi și lucrurile din trecut. Amintește-ți toate punctele tale forte, amintește-ți de familia ta, de prietenii tăi.

De cei pe care te poți baza atunci când ai nevoie. Gândește-te că viața ta ar fi putut fi mult mai rea. Da, poate că cineva ți-a furat casa, ai pierdut lucruri valoroase. Dar ești sănătos, ai un post de muncă bune, ai prieteni adevărați și asta e minunat.

Veștile rele te ajung atunci când te aștepți mai puțin. Este doar o chestiune de timp ca ele să se întâmple. Dar în foarte multe cazuri, veștile rele sunt doar partea inversă a celor lucruri bune care te fac o persoană fericită.

Casa e jefuită doar pentru că există niște lucruri de valoare în ea. Sau o căsnicie se destramă, dar ea totuși a fost. Imaginează-ți lucrurile rele din viața ta că dispar la un moment dat, că ele nu sunt veșnice. O să vezi cum se va schimba starea ta de spirit.

Vizualizare negativă.

Următorul pas este să te concentrezi pe cele mai rele vești. Este oare totul la fel de rău pe cât ai crezut? Care este oare cel mai rău scenariu? Posibil ești dat în judecată pentru o sumă de bani. Cel mai rău scenariu în acest caz este pierderea instanței de judecată, reputației, stresului. Dacă lucrurile merg prost, ai nevoie de un plan B. Cel mai bun scenariu posibil este victoria ta necondiționată.

Transformarea.

Alt pas este să încerci să transformi vestea rea în ceva pozitiv sau care să aibă măcar aspecte pozitive. Poate că veștile rele pe care le-ai primit te vor ajuta să înveți o lecție importantă de viață, să fie ca apa rece care te trezește la viață. Situația neplăcută în care te afli te va ajuta să arunci o privire mai clară asupra vieții.

Ai pierdut serviciul, dar s-ar putea să găsești altul chiar lângă casa ta. Dacă te-a înșelat partenerul, nu uita că s-ar putea ca el nici să fi fost persoana ta potrivită. Dacă ai fost diagnosticat cu o boală, nu uita că asta ar putea fi o oportunitate să lupți cu viața pentru propriul viitor.