fb

3 sfaturi care te pot ajuta să-l cunoști pe cel de lângă tine mai bine

Viața e o succesiune de suișuri și coborâșuri, succese și dezamăgiri, bucurie și tristețe, inteligență și degradare. Viața fiecărui om este diversă și unică încât putem afirma cu îndrăzneală că: pe baza lecțiilor trăite poți scrie o carte. Iar acest lucru e un adevăr. Fiecare dintre noi poate fi un erou pentru un singur un om sau o întreagă lume – viața ta poate fi un exemplu, lumina care îi conduce spre un scop. Foarte des în jurul nostru se aud expresiile: „ I-am dăruit cei mai frumoși ani” sau „ Am iubit-o cu adevărat, dar ea m-a înșelat”.

Din acel moment meditezi asupra spuselor și te gândești dacă noi oamenii cunoaștem pe cineva suficient de bine, deoarece sunt momente când luăm decizii pe care nu le-am luat niciodată și nu sunt de vină circumstanțele sau oamenii. Suntem de vină noi. Nu ducem lipsă de naivităte și credem că oamenii se pot schimba sau că cel de lângă noi niciodată nu ne va părăsi.

Durerea –  e aceeași stare ca și bucuria sau gelozia. Poți să te obișnuiești cu durerea doar în cazul în care îi permiți să-și facă loc în viața ta. Cea mai insuportabilă suferință ți-o poate pricinui doar cei pe care i-ai iubit și în care ai crezut. Doar cuvintele și comportamentul lor te pot scoate din minți.  Autodistrugerea nu duce spre fericire – nimicește sufletul pe dinăuntru, iar furia omoară optimismul și credința. Nu trebuie să trăiești cu dezamăgirile. Uneori trebuie să-ți privești omul iubit și să înțelegi că oameni ideali nu există. De asta debarasează-te de toate iluziile perfecțiunii și privești cu ochii bine deschiși viața.

Cum poți cunoaște un om cu adevărat?

1. În singurătate, deoarece doar acolo el își arată adevărată față. Doar fiind alături de un om îi poți cunoaște lumea și poți evita toate opiniile străine și să le construiești pe ale tale proprii. Conștiința noastră vorbește cu noi înșine în tăcere.

De exemplu, atunci când mergi la somn mintea ta este evadată de o mie și una de gânduri și de sute de întrebări. Numai în singurătate poți ține cu tine însăți o conversație, fără să fii influențat de cei din jur sau de rutină.

2. În momentele tensionate – doar în astfel de clipe oamenii uită de propriile reguli. Din nefericire, fiecare dintre noi este crud și sever, în fiecare venă este stocată mânia și indignarea. În timpul unei certe lăsăm la iveală insultele, amenințările. Suntem dușmănoși și ne folosim de slăbiciunile celui de lângă noi. Trebuie să-ți fie frică de tine însuși în acele secunde.

Uneori noi, oamenii, nu putem să ne controlăm emoțiile și regretăm pentru expunerea teribilă. Tu alegi cum să trăiești, cu cine să comunici. Tu îți scrii personal istoria vieții tale pe baza propriilor experiențe, dar în clipele tensionate poți descoperi un al „tu” de care nu vei avea nici un motiv să te simți mândru.

3. În noi circumstanțe – pentru că atunci oamenii uită de obiceiurile sale. Oamenii se obișnuiesc cu orice – oricând și oriunde, la orice vârstă. Cineva urcă sus strângând din dinți, alții – plutesc, aceasta fiind singura modalitate de a supraviețui.

Nimeni nu are dreptul să-i critice sau să-i acuze de unele greșeli, deoarece doar cei fără păcat îi poate judeca. Însă fiecare dintre noi are conștiința încărcată cu câte o greșeală. O nouă locație, un nou continent, o nouă schimbare sau evadarea din zona de confort descoperă adevărata față a unui om.

Advertisement

Toți purtăm măști și în momentele potrivite le schimbăm. Cu familia ne comportăm diferit de felul cum o facem cu prietenii sau cu colegii de la  serviciu. Mereu dorim să fim mai buni decât suntem cu adevărat. Dar să fim sinceri – mai avem mult până la perfecțiune.

Nu e nimic greșit, pentru că fiecare dintre noi are un om pe care îl iubește și -l acceptă cu toate defectele. Nu-ți fie teamă de greșeli, deoarece ele există pentru a le înfăptui. Dar, nu uitați: că și cei care iubesc au limite.

via: cluber.com