3 semne subapreciate ale frumuseții feminine

Frumusețea feminină poate atrage atenția oricărui bărbat, dar care totuși, de cele mai multe ori, rămâne subestimate. Industria frumuseții este o afacere foarte serioasă, care aduce un profit foarte mare.

Scopul acestui imens gigant industrial și financiar este mereu același: fie că e vorba de produsele de îngrijire a părului sau a corpului, scopul a fost și va continua să fie eforturile de a ajuta femeile să pară mai tinere decât vârsta pe care o au.

Când este vorba de frumusețea feminină, bărbații sunt cu adevărat atrași de acele femei care semnalează că au vârsta potrivită și sunt suficient de sănătoase pentru a concepe copii.

În societatea modernă, atunci când vine vorba de definirea conceptului de frumusețe fizică, femeile au standarde mult mai stricte decât bărbații. Acest fenomen, corect sau nu, există și este incontestabil.

Majoritatea standardelor care se aplică evaluării frumuseții feminine sunt foarte bine cunoscute de toată lumea: sâni plini, bine formai, față uniformă, picioare lungi și subțiri, părul strălucitor și sănătos sunt câteva din calitățile destul de evidente care adaugă atractivitate oricărei femei.

Dar, pe lângă acestea, mai există și alte semne de frumusețe, mult mai subtile, care sporesc atractivitatea unei femei în ochii unui bărbat.

Aceste caracteristici sunt atractive pentru bărbați deoarece sunt dificile, dacă nu chiar imposibil de falsificat, spre deosebire de multe altele. Cu alte cuvinte, sunt semnele directe și corecte ale vârstei și sănătății reproductive ale unei femei. Care sunt acestea?

Iată și răsunsul:

Ochii. Privirea

Cu toții știm expresia: ,, Ochii sunt oglinda sufletului ”. Dar se pare că nu doar al sufletului. Cu toții suntem atrași de oamenii cu ochi frumoși și sinceri.

Majoritatea iubesc ochii care au irisul strălucitor, care au ochii limpezi, cu pupilele puțin dilatate, ceea ce este un semn evident de sănătate.

Dar mai există o altă caracteristică a ochilor, de care depinde foarte mult gradul de atracție: inelele limbale. Inelul limbal este acel cerc întunecat care apare în jurul irisului a ochiului.

Un inel larg și întunecat este un semn clar al tinereții, deoarece aceste inele încep să se estompeze și să se micșoreze pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și trec de vârsta de 25 de ani. Inelele limbale largi ale ochiului îmbunătățesc atractivitatea femeilor în ochii bărbaților.

Raportul talie – șold

Cercetările făcute de psihologul Deva Singh indică importanța raportului talie – șold ca imagine generală a atracției feminine. Dacă femeia își măsoară circumferința taliei și o împarte la circumferința coapsei, atunci cu cît rezultatul este mai aproape de 0,70, cu atât corpul femeii pare mai atractiv pentru bărbați. Raportul talie – șold este un semn clar că o femeie are vârsta ideală pentru sarcină și purtarea unui copil.

Vocea

Psihologii sociali au descoperit că atracția unei femei poate fi evaluată prin vocea ei în timpul unei conversații telefonice, chiar și atunci când un bărbat nu o poate vedea.

Această teorie a stârnit de-a lungul timpului un adevărat interes și o mulțime de teorii. Una dintre cele mai populare teorii a fost că femeile atractive pur și simplu sunt obișnuite cu atenția bărbaților și mereu interacționează cu ei în diferite situații, iar acest lucru le oferă posibilitatea de a perfecționa abilitățile sociale care le fac mai atractive atunci când nu mai vorbesc la telefon.

S-a demonstrat că există o relație direct pozitivă între atracția vocii unei femei și atracția feței ei. O voce feminină mai puternică este percepută de bărbați ca fiind mai tânără și mai atractivă.

Spatele

Recente cercetări științifice au arătat că curbura inferioară a spatelui poate fi atribuită standardului universal al frumuseții feminine. De ce? Pentru că se datorează problemelor cu care s-au confruntat femeile în timpul gravidității.

Dacă coloana vertebrală a femeii ar fi fost construit la fel ca cea a bărbatului, în timpul gravidității ar fi simțit o oboseală a mușchilor și mari dureri de spate.

De aceea evoluția a schimbat structura coloanei vertebrale feminine în așa fel, că centrul greutății a fost amplasat în spate ca în timpul gravidității femeia să simtă mai puțină greutate. Rochiile cu spatele deschis purtate atât de des de multe femei la ocaziile deosebite sunt o demonstrație clară a acestei atracții feminine.