3 principii cheie, în baza cărora se construiesc toate relațiile fericite

Există momente când ne simțim deprimați. Avem senzația că lumea din jurul nostru se dărâmă, iar celor din jur nu le pasă de noi și de sentimentele noastre.

În astfel de situații întotdeauna vom căuta pe cei vinovați în suferința noastră, deoarece, de obicei, proiectăm responsabilitatea propriilor probleme pe seama altora. Odată ce stabilim cine e vinovat, începem să ne raportăm negativ față de el.

În aceste condiții o relație armonioasă este însă imposibilă.

Care este secretul persoanelor cu adevărat fericite, care se află în relații fericite?

Dacă nu vrei să îți trăiești viața în singurătate, atunci trebuie să cunoști care sunt principiile unei interacțiuni funcționale.

Primul principiu

Un fapt cunoscut este că atragem oameni asemănători nouă. Chiar și atunci când ai senzația că persoana de alături este diferită, redirecționează-ți atenția asupra ta și încearcă să te cunoști cu adevărat. Te vei asigura de veridicitatea primei afirmații.

Poate doar îți este frică să îți recunoști cum ești de fapt. Este esențial să îți cunoști calitățile, deoarece pentru a schimba lumea din jurul tău, trebuie mai întâi să schimbi în tine ceea ce îți displace la alții.

Al doilea principiu

Dacă ții la cineva, nu îi limita libertatea și nu îl constrânge. Nu îl copleși cu atenția ta. Permite-i unei persoane să se afle în prezența ta din propria dorință, nu din alte motive. De exemplu, din frică sau milă.

Al treilea principiu

Dacă nu înțelegi de ce partenerul tău reacționează sau se comportă într-un anumit fel, adoptă perspectiva lui și încearcă să analizezi situația din punctul lui de vedere.

Poate vei fi capabil să înțelegi unele sentimente ale partenerului de care nu aveai habar.

Ține minte că nu există formule universale pentru o relație fericită. În orice cuplu există individualitatea partenerului.

Cu toate acestea, dacă vei urma principiile expuse mai sus, este posibil să îmbunătățești în mod evident relația ta cu alte persoane. Acest lucru îți va permite să acumulezi o cantitate mai mare de emoții pozitive.

Sursa :