3 motive să nu renunți la dragostea adevărată. Niciodată!

Dragostea e tot ce avem mai frumos și semnificativ. Nu contează despre ce fel de dragoste vorbim – cea adresată nouă înșine, partenerului sau unei creații artistice – dragostea este întotdeauna specială! Prin ea învățăm să tolerăm partea întunecată a lucrurilor, să acceptăm imperfecțiuni, să iertăm și să educăm oameni de calitate, capabili să proiecteze valori în societate.

Dar atunci când renunțăm la ochelarii roz, observăm că viața nu este compusă doar din dragoste și că mai există și alte dimensiuni ale ei, mai puțin plăcute. Uite că nu e deloc ușor să facem față acestor dimensiuni, rămânând fideli afecțiunii genuine față de tot ce ne înconjoară. Uneori se întâmplă să mai și cedăm sentimentelor negative și să ne dezamăgim în iubirea, pe care eram obișnuiți s-o admirăm.

Și e okey să fie așa. Important este, însă, să nu ne lăsăm pradă acestor stări în mod constant și să avem încredere în autenticitatea sentimentului de dragoste în toate manifestările lui.

De data aceasta vrem să ne concentrăm asupra facturii romantice a dragostei, explicând de ce este atât de important să nu renunțăm la ea niciodată. Iată 3 motive care-ți vor demonstra asta!

Dragostea îți deschide ochii asupra frumuseții tale fizice și spirituale

Adevărul este că, fiind angajați într-o relație completamente non-toxică, în care ambii parteneri au o stimă de sine sănătoasă, se mai întâmplă să ne mai îndoim de noi înșine. Partenerul de viață este menit să ne fie alături anume în astfel de momente, deschizându-ne ochii asupra părții frumoase ale personalității noastre, atunci când noi înșine uităm de ea. Dragostea ne oferă mai multă încredere în noi înșine!

Dragostea te învață să fii empatic

Doar iubind cu adevărat, suntem capabili să tolerăm aproape orice imperfecțiune, orice greșeală și orice obicei prost al omului drag. Ținem la acest om și-l vrem alături în toate sensurile, de aceea ne educăm caracterul și depunem efort, ca să-l înțelegem și să nu-l judecăm pentru ceea ce reprezintă în realitate. Prin urmare, toate aceste eforturi spirituale rezultă într-o contemplare mai profundă a sinelui și a oamenilor lumii, adică – în înțelepciune.

Dragostea îți dăruiește calmitate lăuntrică

Într-o relație sănătoasă, starea spirituală a partenerilor va fi aproape întotdeauna armonioasă, chiar și în vremurile zbuciumate. Și asta pentru că ambii parteneri poartă în suflet convingerea că au alături Omul lor, alături de care vor fi și la rău și la bine. Acest gând, într-adevăr, liniștește și contribuie la păstrarea echilibrului lăuntric și edificarea unei vieți conștiente.

Daniela M.