3 modalități surprinzătoare pentru a te motiva în momentele de oboseală și deprimare

Motivația este esențială pentru a obține succesul dorit. Este ceea ce ne face să ne ridicăm cât mai devreme din pat și să acționăm. Atât psihologii, cât și noi, oamenii din alte domenii, suntem tot timpul în căutarea motivației.

Însă, video-urile motivaționale nu tot timpul ne servesc drept punct de plecare. Succesele anterioare nu ne garantează dorința de a crește. Nici măcar susținerea celor dragi, nu ne determină să continuăm.

Dar nu vă grăbiți să disperați, iată 3 modalități surpinzător de eficiente pentru a dobândi imboldul necesar:

1. Uită de „vizualizarea succesului”

De cele mai dese ori auzim cât de importat este să îți vizualizezi succesul, precum asta ar ajuta la materializarea lui.

Adevărul e să îți imaginezi viitorul dorit necesită multă energie. Respectiv, îți risipești energia în loc să o investești în munca propriu-zisă.

Soluția ar fi, în locul vizualizării scopului atins, să îți imaginezi toți pașii pe care trebuie să îi parcurgi până acolo. Astfel vei fi mai pregătit în fața provocărilor.

2. Axează-te pe proces, nu pe rezultat

Reieșind din primul sfat, ajungem la ideea că drumul parcurs este esențial.

Niciodată nu subestima calea pe care trebuie să o străbați până ajungi la linia de final. Atunci când ajungi fixat pe un punct anume, ți se micșorează limitele și orizonturile. De aici provine regresul, în loc de progres.

3. Nu te speria de schimbări

Tot ce e nou – mereu sperie. Nu uita, nu poți obține lucruri noi, nefăcând lucruri noi!

Tu trebuie să fii cel care te provoacă mereu prin mici schimbări. Pentru început, încearcă să te trezești mai devreme, renunță la dulciuri, citește un gen nou de carte. Obiectivul este să evadezi din rutină.  Doar atunci când vei avea în viața ta ceva constant schimbător, vei sesiza prezența motivației.

Alexandrina